Per Nielsen: En god begyndelse

29.08.2003 00:00

Efter en sikker 3-0 sejr i første kamp og et relativt hurtigt mål i returopgøret, var der aldrig tvivl om Brøndby IF's videre kvalifikation til UEFA-Cup?en. Efter en kamp, hvor der ikke blev brugt unødige kræfter, var det da også en glad og tilfreds anfører, der fortalte om indtrykket fra Hviderusland, efter cheftræneren endelig tillod spillerne at tænde for mobilen.

- Det var en del af planen at vi skulle se om vi ikke kunne få et tidligt mål, så vi kunne spare lidt på kræfterne. Det lykkedes, og jeg synes vi fik spillet bolden godt rundt bagefter. Vi ydede den indsats der skulle til for at komme videre, og selvom de i 7?eren havde en enkelt farlig angriber, havde vi godt styr over dem i hele kampen.Vi blev egentlig aldrig presset for alvor, konstaterer Per Nielsen.

Kampen blev aldrig rigtig spændende, dertil var udeholdet generelt for sikre i omgangen med bolden.

- Heldigvis slap alle gennem kampen uden unødige knubs. Wieghorst bliver sparet lidt, men han er helt fit. Vi er helt klar til på søndag, og det er vist overflødigt at fortælle, at stemningen er rigtig god lige nu, fortæller han, mens der skraldgrines i baggrunden.

Cheftræneren tilfreds

- Det var vel ikke verdens flotteste fodboldkamp, men det var jo heller ikke planen. Vi spiller mod et rimeligt godt hold, og udfører den opgave vi er sat på. Det er vigtigt, at vi kan vise os i Europa og det er vigtigt at de unge får disse udfordringer. Vi vil jo alle sammen gerne frem til de store kampe, hvor det bliver rigtig sjovt, men så skal vi lige igennem de andre modstandere først, fortæller Laudrup.

- Det bliver en spændende lodtrækning, men der er jo så mange hold med endnu, at vi ikke rigtigt har nogen ønskemodstander. Vi bliver seedet, og venter derfor lidt med Barcelona og Co, smiler han.

Per Nielsen vil heller ikke rigtig ind på ønskemodstandere.

- Først og fremmest er det godt at høre, at allede danske hold klarede det godt i dag. 4 udesejre er noget vi kan bruge, og nu gælder det så om at komme videre. For vort eget vedkommende venter vi gerne lidt med Liverpool og Newcastle, men under alle omstændigheder har de danske hold leveret en god begyndelse på et forhåbentligt endnu bedre efterår i Europa, slutter anføreren tilfreds af.

Før denne runde havde Brøndby IF den 7. højeste koefficient blandt de seedede hold, så det bliver spændende at se, hvem der trækkes op af bowlen, når der i morgen kl 13.00 er kaldt til samling i Monaco.