Optakt: Alle tiders bedste hold

14.08.2003 00:00

Rangeret som alle tiders bedste danske hold i de europæiske klubfodbold turneringer, står Brøndbyholdet med en god ballast i ryggen forud for aftenens UEFA Cup kvalifikations opgør mod Dinamo Minsk fra Hviderusland.

Efter sidste års tidlige exit i europæisk klubfodbold tripper Laudrups tropper for at få revanche på den europæiske fodboldscene, og drømmene og ambitionerne om en ny europæisk æra kan meget vel blive sparket godt i gang i aften mod Dinamo Minsk.

Historie og facts

På den internationale arena har Brøndby IF slået sit navn fast som Danmarks stærkeste fodboldhold siden den første Europa Cup-kamp i efteråret 1986. Det er blevet til mere end 90 Europa Cup-kampe i de tre europæiske turneringer. Det bedste resultat er semifinalen i UEFA Cup'en i 1991, men også kvartfinalerne i 1987 i mesterholdenes Europa Cup og i 1997 i UEFA Cup'en har skabt respekt om klubben internationalt.

De største enkeltresultater i denne sammenhæng er sejrene over Liverpool FC i 1995 og Karlsruher SC 1996. I 1998 lykkedes det så endelig for Brøndby IF at kvalificere sig til Champions League, hvor Bayern München blev slået 2-1.

I klubbens historie er det blevet til 52 kampe i UEFA Cuppen gennem tiderne, hvoraf hele 25 af kampene er vundet og 11 er sluttet uafgjort. Seneste gang et Brøndbyhold spillede kvalifikationskampe til UEFA Cup turneringen, var for to år siden da irske Shelbourne samlet blev besejret 5-0. Det var i øvrigt samme år hvor endestationen i UEFA Cuppen blev mødet med det italiensk storhold Parma i turneringens tredie runde.

Brøndby spillede en glimrende kamp på udebane mod italienske Parma i efteråret 2001, hvor det fuldt fortjent blev til et enkelt point, efter daværende midtbanespiller Krister Nordin udlignede på straffespark.

På den samlede rangliste for alle deltagende hold i UEFA Cuppen rangerer Brøndby IF på en fornem 53. plads, foran prominente klubber som Arsenal, Lyon og Benfica.

Iaften skal Brøndby IFatter bevise, at man hører til i toppen af disse lister. Brøndby Stadion åbner portene kl.18.35 ogspillertruppens side er der storeforhåbningerom at klubbens mange fans vil komme og støtte Laudrups tropper i bestræbelserne på videre avancement i UEFA Cuppen.

Billetinformation

Køb din billet her:

Billetpriserne følger almindelige SAS Liga-priser. Tjek dem ud her.

Med et sæsonkort til Brøndby Stadion får du forkøbsret til din faste plads til Brøndby IF's Europa Cup-kampe. Læs mere om sæsonkort her.

Ekstra på brondby.com