Næste modstander: Dinamo Minsk

26.08.2003 00:00

Efter weekendens skuffende og ikke helt rimelige nederlag, kan Brøndby IF nu endnu engang vende fokus mod europæisk fodbold. Tiden er kommet til returopgøret mod det hviderussiske hold Dinamo Minsk hvor det endeligt skal afgøres, hvilket af de to hold, der skal kvalificere sig til UEFA Cup?en.

Efter det første opgør for knap 14 dage siden, står det klart at Minsk skal diske op med noget af en præstation for at forhindre de blå-gule i at gå videre.

Auri kom på hårdt arbejde i kampens første minutter

Overraskende start

Som de fleste nok husker, startede Dinamo Minsk som lyn og torden ved mødet på Brøndby Stadion, og det krævede en mirakelredning fra målmand Karim Zaza for at forhindre et mål til udeholdet, allerede indenfor det første minut af kampen.

Hviderusserne var dog ikke de eneste, der satte tryk på fra start; svenske Andreas Jakobsson ville heller ikke holde sig tilbage og bragte Brøndby IF på måltavlen i det tredje minut med sit første mål for sin nye klub. Det var samtidig startskuddet til en solid Brøndby-dominans, der praktisk talt holdt sig gennem hele kampen.

Morten Wieghorst og tilbagevendte Ruben Bagger sørgede for Brøndbys sidste to mål og Laudrups tropper kunne, med en særdeles tilfreds cheftræner i front, se tilbage på en kamp, der ikke bare blev vundet 3-0, men også på en ganske overbevisende måde.

Fløjen tilhører Kamper

Stilen til forskel

Den store forskel på de to hold var tydeligt sikkerheden i omgangen med bolden. Hvor de blå-gule kombinerede flot over hele banen med sikre førstegangsafleveringer, var det hviderussiske hold mere usikre, og ofte så man holdet miste bolden når de blev presset.

Det må da også være opskriften på torsdag, hvor kampen bliver blæst i gang på Minsk Stadium kl. 20.00. Selvom Brøndby IF er på udebane, og endda med en meget komfortabel føring, må målet være at være at Dinamo Minsk skal presses over hele banen. Recepten viste sig at være ganske givtig i første opgør, så spørgsmålet er, om ikke cheftræner Michael Laudrup tager samme udgangspunkt som sidst.

Comeback-mål af Ruben Bagger giver Brøndby et godt udgangspunkt i Minsk

Den bør være sikker

Efter sidste opgør udtalte Michael Laudrup:

- Det er svært at se hvem der skal kunne score 4 mål mod os, som det ser ud lige i øjeblikket!

Øjebliksbilledet er ikke ændret, så man må sige, at det ville være noget nær en sensation hvis ikke Brøndby IF er at finde i dette års udgave af UEFA Cup?en fredag morgen. Karim Zaza, der måtte lade sig skifte ud i kampen mod Minsk, er tilbage i fuld vigør, ligesom de øvrige spillere meldes klar.

Selvom Laudrups drenge i lørdags måtte indkassere deres første nederlag i efteråret har spillerne, også i lørdags, vist at holdet er på vej mod teknisk sublimitet i omgangen med bolden, kort sagt, udviklingen fra foråret fortsætter ufortrødent, og i den forbindelse er holdet fra den hviderussiske hovedstad et bump på vejen.

Kampen

Dato: Torsdag den 28. august 2003
Tid: 20:00
Spillested: Minsk Stadium
Vises i tv på: TvDanmark 1

Ekstra på brondby.com

  • Alt om det første opgør her.