Næste modstander: Dinamo Minsk

13.08.2003 00:00

Så er tiden kommet hvor Brøndby IF igen skal ud og forsvare de danske farver på den internationale fodboldscene. Det første opgør i dette års udgave af UEFA Cup?en er for Brøndby IF?s vedkommende Dinamo Minsk fra Hviderusland. Ganske som sædvanligt kender man ikke meget til de østeuropæiske hold, men hvis vi går nogle år tilbage kan nogle måske erindre det hviderussiske hold. Dinamo Minsk er et af de russiske hold, der dominerede østeuropæisk fodbold i starten af 90?erne men siden da har man praktisk talt ikke hørt noget til dem.

90'ernes Dinamo

Dinamo, med base i Hvideruslands hovedstad Minsk, der har ca. 2.mill. indbyggere, blev mestre i årene 1992 + 93 + 94 + 95, og senest i 1997. Det er dog i kraft af pokalmesterskabet, at hviderusserne har skaffet sig adgang til UEFA Cup?en i år, en pokal de senest har vundet i 1995.

Dinamo Minsk lider under den dårlige økonomi der er i Hviderusland, og i fodbolden generelt, og mange af de mest talentfulde spillere søger mod de vestlige klubber, der lokker med højere lønninger. Holdets stjerne er Nikolay Ryndjuk, der udover at spille på det hviderussiske landshold også har spillet 2 år i tyrkiske Gaziantepspor. Dinamo Minsk satser ligesom Brøndby IF meget på egen talentudvikling, dog er økonomien i klubben sådan, at de rigtig store talenter meget hurtigt bliver solgt til udlandet for at skaffe penge til den trængte klub.

Rent bur

Brøndby IF er startet sæsonen flot, og har max. point i SAS Ligaen efter tre kampe og næsten lige så vigtigt, så har holdets forsvar ikke lukket et eneste mål ind i de tre kampe. Al erfaring fra tidligere europæiske kampe viser, at det er meget vigtigt at tage udgangspunkt i en god defensiv. Holdene kender ikke rigtigt hinanden og mange gange ser man derfor, at de enkelte hold er mere opsatte på at forhindre modstanderen i at score, frem for selv at score.

Dette er dog ikke en filosofi der kendetegner cheftræner Michael Laudrup, og selvom målet gerne skal holdes rent, bliver det nok ikke et defensivt orienteret hold der tager mod hviderusserne. På den anden side har Brøndby IF også en solid bagerste kæde i Per Nielsen, Andreas Jakobsson, Auri og Dan Anton Johansen, uden at forglemme Karim Zaza på mål, så allerede på forhånd er Brøndby IF godt stillet.

Det er Brøndby IF?s ambition at kunne gøre sig gældende på nationalt og internationalt plan. Brøndby IF er på mange måder Danmarks fodbold-lokomotiv, hvilket senest er blevet understreget med cheftræner Michael Laudrups hurtige og effektive stilskifte og resultater i sit første år ved roret.

Positionen og den positive udvilking i spil og resultater stiller store forventninger til fremtiden. Spillestilen er ikke alene underholdende, men har også vist sig at være effektiv, både offensivt og defensivt. Nu skal Laudrups tropper så vise deres værd på internationalt plan.

Kampen

Turnering: UEFA Cup-kvalifikation, 1. kamp
Modstander: Dinamo Minsk

Dato: Torsdag den 14. august
Tid: 20:05
Spillested: Brøndby Stadion
Returkamp i Minsk d. 28. aug. på Stadium Minsk.

Køb din billet her.

Ekstra på brondby.com