Laudrup: Glæder mig til to gode halvlege

10.08.2003 00:00

Hvorvidt det var varmen eller udsigten til førstepladsen, der fik de 12.500 tilskuere på Brøndby Stadion til at levere en forrygende støtte fra anden halvlegs start er ikke til at sige, men én ting er sikker: Det kan ikke have været et håb om en gentagelse af de første 45 minutter.

Efter en første halvleg, hvor hverken afleveringer eller tempo lignede det sædvanlige Brøndby-spil, fik tilskuerne dog hvad de kom for efter pausen. Brøndby satte sig tungt på kampen, og tempet blev skruet op.

- Det så bedre ud da vi kom lidt mere i skygge i anden halvleg, men jeg vil nu ikke give varmen skylden for det vi leverede de første 45 minutter. Det var simpelt hen den dårligste halvleg i mindst et halvt år, erkender anfører Per Nielsen.

- Vi får rettet på det spillemæssige i pausen, får sat lidt tempo i spillet og kommer længere frem på banen. Michael var mildest talt ikke tilfreds med vort spil i første halvleg, men det var der nu ingen der var. Heldigvis skaber vi altid chancer, og dem havde vi en del af i anden halvleg, hvor vi i lange perioder kører bolden godt rundt på deres banehalvdel.

En af de chancer scorede Martin Retov på.

- Det var dejligt at få scoret igen. Der sker det efter pausen, at vi sætter endnu en offensiv spiller på banen, og som AGF bliver mere og mere trætte kommer vi tættere og tættere på. Det var et vigtigt mål på et godt tidspunkt, og de sidste 20 minutter har vi jo slet ikke nogen problemer med dem. Vi kørte bolden godt rundt og kunne endda have scoret et par stykker mere, smiler den lille målscorer.

Gode 45 minutter

Målet kom efter en offensiv rokade af trænerteamet, der resulterede i en meget offensiv 3-4-3 opstilling efter pausen.

- Vi sætter en ekstra midtbanemand ind fra starten af anden halvleg, og det synes jeg hjalp en del. Jeg skal være ærlig at sige, at jeg glæder mig til, at samtlige spillere leverer en god kamp i 90 minutter, så begynder det at blive sjovt. Indtil da er vi bare glade for, at en fodboldkamp har to halvlege, smiler Laudrup.

- Positivt er det dog, at vi spiller en god anden halvleg, og selvfølgelig at vi har 9 points efter 3 kampe. Den hårde tid med midtuge-kampe, landsholdssamlinger osv., begynder nu, og her er det vigtigt at vi har en god pointmæssig ballast. Sidste år kom vi hurtigt under pres i stillingen, i år har vi en helt anden tryghed i den kommende periode.

Laudrup var glad for, at Karsten Johansen fik scoret sit første mål, og ikke overraskende var Johansen selv lutter smil.

- Jeg er glad for at score, helt sikkert. Det var skønt at få hul på bylden, det første mål er jo altid svært. Jeg sparker til den med venstre, og så går den lidt heldigt ind, men det er ikke et selvmål, det er klart mit mål, griner han.

- Der er mange gode offensive spillere om buddet i Brøndby, så det jeg kan ikke forvente noget selvom jeg scorer i dag. Jeg synes i øvrigt, at AGF står godt, men som kampen skrider frem får vi mere og mere styr over det. Nu kæmper jeg videre til træning, og så må vi se.

Manden med turbanen

Morten Wieghorst og Mattias Jonson måtte udgå med skader. Jonson med et kraftigt trælår, og Wieghorst fik, igen, et slag i hovedet.

- Jeg ved ikke helt hvad der sker. Vi går op i en luft-duel, som jeg vinder, og så kommer han med fuld kraft. Jeg forstår ikke helt hvorfor han dømmer frispark den anden vej, for jeg gør ikke andet end at heade til bolden. Lidt efter flimrer det en smule for øjnene, og jeg ville ikke tage nogen chancer og valgte at gå ud. Jeg synes efterhånden jeg har fået nok slag i hovedet efterhånden, sukker Wieghorst.

3 kampe, 3 sejre og en målscore på 6-0. Som Per Nielsen slutter af:

- Vi ligger nummer 1 med maximum-point. Helt skidt er det jo ikke, og stemningen er efterhånden i top i truppen.

Det var den også på lægterne i dag, og med en gentagelse på torsdag, i kampen mod Dynamo Minsk, har Laudrups drenge fået en fremragende start på sæsonen!