Kampers show

03.08.2003 00:00

'Vi savner KB!' står der på en bandereklame et sted i Valby Idrætspark. Et minde om tidligere tiders traditionsrige opgør mellem sydhavnens arbejdere og Frederiksbergs borgere? Eller måske blot en længsel efter de tider hvor spilletempoet var anderledes roligt i landets bedste række?

Et fromt ønske om at i hvert fald én Brøndbyspiller ville sætte sit tempo ned, kunne man ikke fortænke Fremspillerne i have efterhånden som kampen skred frem.

Fire minutter var alt Brøndbys svar på roadrunner, Jonas Kamper, skulle bruge til at bringe Laudrups drenge i front. Mattias Jonson trækker til baglinjen og smider bolden indover hvorefter Jonas header den ind bag Stefan Campagnolo i Fremmålet, og dermed var Brøndby IF's andet regulære liga-mål i denne sæson en realitet.

Det tidlige føringsmål trak tempoet ud af Brøndbyopspillet - ja, hvis undertegnede havde været lidt ældre, havde han sikkert sendt tankerne tilbage til 1980'ernes 'tempofyldte' opgør mellem fx Randers Freja og førnævnte KB - hvilket naturligt gav Frem mere plads på banen. En plads Ole Mørks tropper dog ikke formåede at omsætte til en udlignende scoring.

God start på sæsonen

Brøndbytrænerteamet sendte de samme 11 spillere på banen efter pausen, og først i det 69. minut kom den første omrokering, idet ar Dalgas blev erstattet af Karsten Johansen.

To minutter senere trådte Jonas Kamper igen ind på scenen. Et Brøndbyhjørnespark passerer pandebrasken på viceanfører Wieghorst og havner hos den unge fløjspiller. Resolut hugger han til den, og sekunder senere bliver 0-1 til 0-2 på måltavlen i Valby Idrætspark. Til stor jubel for de 9.027 tilskuere i København SV hvoraf omkring halvdelen var klædt i blåt og gult.

Og derved blev det. Det blev aldrig den helt store fodboldoplevelse i Valby, selv om Brøndby IF styrede begivenhederne, og sejren var fuldt fortjent. Oprykkerne fra Frem viste dog i glimt at de nok skal få skrabet point sammen i årets SAS Liga. Måske bare ikke lige mod Laudrups drenge der har fået en god start på jagten på det danske mesterskab: To sejre over de to oprykkerhold - og tre point foran sidste års mestre.

Måske der for tiden også er andre der savner KB...

Kampforløb: Frem - Brøndby IF