IOC Trophy til Wieghorst

21.08.2003 00:00

Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) bestyrelse har i egenskab af olympisk komité for Danmark besluttet at tildele fodboldspilleren Morten Wieghorst IOC Trophy 2003.Trofæet uddeles af Den Internationale Olympiske Komité i de enkelte medlemslande, og i 2003 tilfaldt trofæet en person, der har udvist en særlig sportslig udmærkelse som aktiv, træner eller leder.

Kai Holm, formand for DIF, begrundede valget af Morten Wieghorst således.

- For halvandet år siden lå Wieghorst totalt lammet med sygdommen Guillain-Barré Syndrom (GBS). Efter en meget svær genoptræning har han ikke alene genvundet førligheden, men spiller i dag en central rolle både på Brøndbys succeshold og det danske landshold. Han har i foråret 2003 været den måske bedste danske fodboldspiller overhovedet, og hans personlighed gør ham til et samlingspunkt ikke mindst på Brøndbys unge mandskab. Samtidig tjener hans historie til inspiration for mange andre patienter verden over. Morten Wieghorst udstråler både på og uden for banen en lang række kvaliteter, som dansk idræt kan være stolt af, og han er derfor en værdig modtager af IOC Trophy 2003, forklarede DIF's formand Kai Holm.

Et billede der understreger Wieghorst vitale betydning for Laudrups tropper. Her er det unge Allan Olesen og endnu yngre Jonas Kamper der omfavnes af viceanfører Morten Wieghorst efter et Mads Jørgensen mål i Pokalfinalen i maj måned.

Morten Wieghorst fik overrakt statuetten i pausen af gårsdagens landskamp mellem Danmark og Finland, hvor Wieghorst spillede første halvleg, inden et slag i ryggen voldte midtbanespilleren problemer.

Wieghorst er inspirator for de andre spillere i truppen, bl.a. med gejst og sin store personlighed.

Ekstra på brondby.com