Fra U til A

01.08.2003 00:00

?Forsvarstalent er rykket op!? ?Nu er Per Nielsens afløser fundet!? ?Endnu et talent forfremmet fra egne rækker!? Sådan kunne overskrifterne have set ud, da det blev en kendsgerning at 20-årige Thomas Hansen skulle rykke op i Brøndby IF?s A-Trup. Men det ville faktisk passe dårligt med så store overskrifter til den beskedne Thomas Hansen, der langsomt kan se sine drengedrømme gå i opfyldelse.

- Ja, det kan man godt sige. Det er i hvert fald en start på det. Jeg har virkelig glædet mig til det i lang tid, så man kan vel godt kalde det en start på mine drømme. Det er jo klart det man går og drømmer om. Jeg har længe gået og set frem til at rykke op i A-Truppen.

- Min plan er nu at blive fast mand indenfor en periode. Jeg ved godt, at lige nu er det meget svært at forvente. Per Nielsen, Andreas Jakobsson og måske især Dan Anton har jo gjort det rigtig godt det sidste stykke tid og konkurrencen er meget hård, men jeg har da planer om at blive fast mand en dag.

Hansen, Jakobsson, Nielsen - fyrtårne i midterforsvaret

Rutinen gør forskellen

Alle der her set Thomas spille sin plads som midterforsvar kan se hvilket talent han har. Han er en meget stærk stopper, som har store styrker i luftspillet og i timingen af sine indgreb. Dette er bevist flere gange på DS-holdet.

- Den helt store forskel ligger i rutinen. Det hele er jo meget nyt for mig, så jeg kan stadig godt være lidt anspændt og ikke spille så frit som jeg for eksempel gør når jeg spiller Danmarksserie kampe. Så den store forskel på Per, Andreas, Dan og mig er især rutinen, men også tempoet. Jeg kan tydeligt mærke at det hele går lige en tand stærkere. Man kan ikke stå og fedte med bolden som man plejer, griner Thomas Hansen.

Som Thomas selv siger, så er der utrolig hård kamp om pladserne. Således har Per Nielsen og Dan Anton Johansen vist stor styrke i forårssæsonen. At den svenske landsholdsspillerAndreas Jakobsson er hentet til klubben fra Hansa Rostock, gør det nok heller ikke nemmere for Hansens drømme. Men Thomas er fortrøstningsfuld.

- Jeg ved godt at konkurrencen om pladserne i midterforsvaret er meget hård. Men både Andreas og Per Nielsen er jo begge gamle, siger han med et smil imens han overvejer hvordan han skal redde dén kommentar.

- ...altså gamle og gamle, Per har jo aldrig spillet så godt som han gør nu, kommer det fra Thomas Hansen med et grin.

Bliver du skuffet hvis du bliver bænkevarmer i det første år?

- Nej, jeg bliver ikke skuffet. Det er op sådan, at det er meget sværere at få lidt spilletid i kampene som forsvarsspiller. Man laver jo ikke en taktisk udskiftning i forsvaret i kampens døende minutter. Det vil typisk være en midtbanespiller eller en angriber. Hvis forsvaret fungerer fint, så er det jo sjældent at man skifter ud dér, ikk? Det er første år er stadig et læreår for mig, så jeg bliver ikke skuffet.

Thomas Hansen til træning

Skole før bold

En anden af forskellene på A- og U-trup er træningstiderne. Ungdomstruppen har tilpasset sin træning efter de unges skoleskemaer. Det er blandt andet gjort for, at spillerne kan færdiggøre deres skoler og eksamener. Brøndbys politik omkring Thomas Hansen hed da også, at han skulle afslutte sin studentereksamen førend han kunne komme på førsteholdet.

- I vinters snakkede klubben meget om at jeg skulle op i A-truppen. Men Brøndby synes at jeg skulle gøre skolen færdig, og det er synes jeg er fint nok. Det synes jeg jo også selv. Så politikken om, at de unge skal færdiggøre deres eksamener ? den synes jeg er fin nok.

Med andre ord, Thomas har ikke fortrudt sit klubskifte fra Hvidovre til Brøndby IF. Han har da også fungeret fint på holdet under træning og især i sommerkampene har han virkelig forstået at udnytte sin spilletid. Han startede med de to første kampe at afløse en småskadet Allan Olesen på back-pladsen.

- Jeg er meget glad for at være her. Jeg kom jo til Brøndby som 2. års junior fra Hvidovre, sammen med de andre ?Hvidovre-gutter?, og det har bare været perfekt. Jeg har været glad for min tid i Brøndby hele vejen igennem.

Stor optimisme

Til sidst for Thomas lov til at kigge lidt i krystalkuglen. Hvordan ser han Brøndbys chancer for at hente mesterskabspokalen hjem hvor den hører til?

- Jeg tror vores chancer for mesterskab er rigtig gode. Det sidste halvår har holdet jo vist fremragende fodboldspil ? det klart bedste fodbold i Danmark. Der er stor optimisme i truppen, det må jeg sige.

SpillerProfil: Thomas Hansen

Ekstra