Ding dong Dinamolygte

14.08.2003 00:00

På det der mindede mest om den første efterårsdag efter et par meget varme dage, tog Brøndby IF mod Dinamo Minsk i den første kvalifikationskamp om adgangen til UEFA Cup'en. På forhånd var det meget sparsomt, hvad man kendte til hviderusserne, og fra kampens start så det hurtigt ud til at kunne blive et farligt bekendtskab.

Der skulle ikke gå mere end 2 minutter førholdet fra Minsk havde haft toafslutninger, men Karim Zaza i hjemmeholdets mål tog sig af hvad der var inde for rammerne. Den lidt usikre start var dog overstået efter kun 3 minutter.

I det tredie minutsatte en af dagens store profiler sig nemlig igennem for første gang, da Andreas Jakobsson bragteBrøndby IF foran 1-0. Det var samtidig startskuddet til en massiv Brøndby-dominans, som man ret beset godt kan sige varede resten af kampen.

Sikkert pasningsspil

Den store forskel på de to hold var, at Brøndby IF formåede at ramme en medspiller på de afgørende afleveringer. Således varMinsk for så vidt ikke et dårligt hold, men hviderussernes pasningsspil var klasser under hjemmeholdets.

Det var tydeligt at Dinamo Minsk kendte omtrent ligeså meget til Brøndby IF, som Brøndby IF kendte til hviderusserne. Resultatet var da også at en fuldstændigt udækket Morten Wieghorst kunne bringe Brøndby IF foran 2-0 på et flot hovedstød, uden chance for Dinamo Minsks målmand.

I lange tider så det ud til at det skulle blive det vanlige resultat; anden halvleg foregik fuldstændigt på Brøndby IF's præmisser dog uden at det førte til flere scoringer. De blå-gule kombinerede flot på kryds og tværs af banen, men de store åbne chancer blev det ikke til.

Flot velkomst

I det 75. min. måtte en skadet Karim Zaza lade sig udskifte til fordel for er Ankergren, der fik en flot modtagelse af de knap 10.000 tilskuere der var til stede på Brøndby Stadion til aftenens kamp. Det var dog ikke den eneste det blev et glædeligt genyn med, for Ruben Bagger er kommet sig ovenpå sin skade, og han var sulten!

Det var tydeligt at han var tændt, og han var den helt rigtige mand at sætte i front til at tage kampene med de fysisk orienterede hviderussiske forsvarere. Et flot comeback blev krydret med et endnu flottere mål, hvor han flugtede Kim Daugaards hjørne direkte i mål.

3-0 må betegnes som et rigtigt godt udgangspunkt til returkampen om 14 dage, og når man ser på den spillemæssige indsats, kan vi kun glæde os til på søndag hvor Viborg FF skal sættes på plads.

Kampforløb: Brøndby IF - Dinamo Minsk