Dagens kommentar

23.08.2003 00:00

Selvom man normalt siger at tiden flyver af sted, føles det egentlig ikke som længe siden, vi sidst var her på Brøndby Stadion til et arvefjendeopgør mellem Brøndby og F.C. København. Vi skal heller ikke længere tilbage end til juni måned, hvor vi sidst var vidner til dansk fodbolds store fodboldbrag. Her gæstede F.C. København Brøndby Stadion og skæbnen ville det således, at en meget sen scoring fra udeholdets fødder reelt afgjorde sidste sæsons mesterskab til udeholdets fordel.

Siden har diskussioner om Super Cup, flytning af dagens kamp samt den sædvanlige mudderkastning prydet specielt de skrevne medier, men fra undertegnedes side er holdningen den, at sagen allerede har fået godt med omtale. Derfor ikke flere ord herfra om spillet udenfor banen!

Tommy uden talent for film

Denne sæsons første 450 spilleminutter har på mange områder bevist, at holdet har fået rutine og koldblodighed som holdet til tider manglede sidste sæson, hvilket specielt kampen mod Dinamo Minsk beviste. Holdet gode takter fortsatte også i Viborg, i hvert fald i kampens første 44 minutter, inden Viborg reducerede de blå-gules 2-0 føring. I anden halvleg formåede Laudrups drenge ikke at holde første halvlegs høje niveau, og set over hele kampen var det uafgjorte resultat ok, om end kampen reelt burde være lukket i første halvleg.

Kahlenberg frarøvet muligheden for at spille i dagens kamp efter ukorrekt udvisning i Viborg.

Den velspillede kamp bød i øvrigt på en af rundes mest diskuterede episoder, da ?Tommy? Kahlenberg 10 minutter før tid blev præsenteret for de røde kort efter to gule af slagsen.Det første gule kort fik han da han i første halvleg blev fældet i straffesparksfeltet, hvor dommeren altså skønnede der var tale om film. Af gode grunde kan jeg hermed slå fast, at Kahlenberg i sit ellers veludviklede repertoire, ikke har talentet for skuespil! Faktisk kender jeg næppe nogen spiller der er mere reel og sportslig i sin opførsel på en bane end Kahlenberg?

Den anden advarsel fik han da en Viborg-spiller skærmede sig vej ind foran ham i et Viborg-kontrastød. Kahlenberg kunne knap undgå at røre ham og via skuespil til et 13-tal, blev dommeren narret til at hive sit andet gule kort op af lommen. Synd for holdet og Kahlenberg ikke mindst, da han allerede har vist nogle af sine offensive kvaliteter. Således var han i Viborg en konstant trussel for forsvaret med sine farlige ryk med bolden og endelig viste han god skudstyrke med bl.a. to næsten identiske forsøg fra distancen, hvor den ene gav et ordentlig knald på stolpen.

Wieghorst og Kahlenberg udtrykker på hver sin måde utilfredshed over udvisningen.

Revanche til gode

Kampen i dag bliver således uden Kahlenbergs tilstedeværelse, men Laudrup har flere alternativer til den offensive midtbaneplads. Ude på højrekanten farer Kamper stadigvæk rundt som havde han ild i enden, og Kampers tidligere kampe mod F.C. København lover godt for dagens kamp. Således er vi stadig mange der husker hans indsats i Parken på et tidligere tidspunkt, hvor en hvis venstreback fra københavnerholdet havde mere end svært ved at holde roadrunner Kamper tilbage.

Kamper bliver en vigtig brik i fodboldbraget mod F.C. København. Kamper har tidligere spillet rigtig godt i kampe mod netop F.C. København.

Laudrups tropper har i dag revanche til gode, da seneste opgør som tidligere nævnt sluttede til F.C. Københavns fordel. Kampen var i øvrigt et godt billede på, hvorfor fodbold er så fantastisk! Endnu engang var det de berømte marginaler der afgjorde en fodboldkamp, og det er sådanne ting der gør fodbold til en oplevelse af allerhøjeste karat?

Dagens kamp byder forhåbentlig på endnu en af slagsen, så et stort velkommen skal lyde til F.C. Københavns, publikum og dagens dommere.