Tommy: Jeg blev overrasket

23.04.2003 00:00

Umiddelbart efter dagens formiddagstræning kunne Thomas Kahlenberg se tilbage på et begivenhedsrigt døgn. Et travlt døgn der har stået på træning, A-landsholdsudtagelse, pressemøde, restuarantsbesøg samt et utal af telefonsamtaler med gud og hver mand. Midtbanekreatøren er dog stadigvæk fast besluttet på at holde begge ben solidt plantet i jorden, på trods af status som fodboldstjerne og A-landsholdsspiller.

- Jeg er selvfølgelig glad, stolt og utrolig beæret. Det er noget af det største man overhovedet kan opnå, og der er en masse mennesker som jeg skylder en stor tak. Jeg fik det af vide efter gårdsdagens formiddagstræning. Senere var jeg så med på pressemødet hvor det blev offentliggjort og siden da har telefonen ringet ustandseligt. Selv da jeg var på restaurant for at fejre det, var der nogle journalister der ringede for at snakke med mig. Mine ører er nærmest helt røde, griner Kahlenberg.

Efter den seneste tur med U-21 landsholdet hvor holdet var i Rumænien samtidig med A-landsholdet bød bl.a. på en samtale med A-landsholdstræner Morten Olsen.

- Da vi var i Rumænien fortalte Morten Olsen at jeg var inde i billedet til A-landsholdet, men at jeg allerede er udtaget kommer altså lidt bag på mig. Specielt når man tænker på mine kampe i foråret, hvor jeg ikke har spillet op til mit bedste. Jeg har da haft en idé om at hvis jeg fortsatte med at arbejde hårdt, skulle jeg nok få chancen om noget tid.

Morten Olsen har været imponeret af Kahlenberg:

- Thomas har bevist i en ung alder, at han kan spille på et teknisk højt niveau. Samtidig har han vist at han, i perioder hvor den spillemæssige kvalitet i SAS Ligaen ikke er på sit højeste, men hvor intensiteten til gengæld er høj, også kan være med der. Og så er det jo mere eller mindre en tradition, at vi langsomt sluser unge spillere ind på landsholdet. Nu er det så blevet Kahlenbergs tur fortæller landstræneren blandt andet på www.blok4.dk.

Kahlenberg selv håber på spilletid i kampen, men er godt klar over at det er til hverdag, i klubben, han skal vise sit niveau.

- Nu er jeg udtaget og så skal jeg nok bevise at jeg kan være med. Jeg vil i hvert fald kæmpe til træning og så må jeg håbe på at det bliver til spilletid når vi møder Ukraine. Selvom landsholdet selvfølgelig er stort, mener jeg at klubarbejdet er det vigtigste. Det er her man skal bevise hvad man kan, slutter midtbaneteknikeren der altså kan se frem til nogle hektiske uger.

Udover pokalkamp mod AaB i morgen samt SAS Liga kamp mod FC Midtjylland på søndag, byder næster uge pålandsholdssamling, evt. landskampog en SAS Ligakamp. Ugen efter står den igen på både pokal og SAS Ligakampe, men mon ikke det er alle anstrengelserne værd?