Skaden værre end frygtet

01.04.2003 00:00

Som tidligere nævnt vred er Ankergren om på den ene fod efter dagens træning. Uheldet foregik inde i styrkerummet hvor han var i gang med sit styrketræningsprogram. Efter en periode hvor foden var i is, er han netop blevet undersøgt af holdets fysioterapeut og de første meldinger er ikke gode.

I første omgang troede man det kun var en forvridning, men undersøgelse viste at der efter al sandsynlighed venter er Ankergren en pause på minimum 8 uger. Selvom han skal røntgenfotograferes senere i dag, går de første meldinger på at foden er brækket.

- Det er hamrende ærgerligt. Jeg røg fuldstændig forkert ned på foden og jeg mærkede et knæk inde i foden. I første omgang gjorde det ikke så ondt, men nu hvor der er gået et par timer gør det vanvittig ondt. Selvom vi ikke ved det med sikkerhed, frygter vi at den er brækket. Så må jeg bare krydse fingre for at der ikke er slået en flig af knoglen. Hvis det er tilfældet går der lang tid før jeg kan spille igen, sukker en ærgerlig er Ankergren, der givetvis havde håbet det hele var en aprilsnar.

Skaden kommer på et yderst ubelejligt tidspunkt da holdets anden målmand, Kim Drejs, stadigvæk er småsyg efter en hård omgang influenza. Det har fået trænerduo Michael Laudrup og John Faxe til at indlemme Mogens Krogh, der ellers lagde handskerne på hylden i vinterpausen, til træningen resten af ugen. Som bekendt spiller holdet en meget vigtig kamp mod F.C. København på søndag. Kampen kan meget vel blive afgørende i kampen om Danmarksmesterskabet, hvilket ikke umiddelbart får John Faxe til at ryste i buskerne.



Før undersøgelsen.

- ers skade kommer på et dumt tidspunkt. Jeg tror ikke han bliver klar til på søndag, og da Kim Drejs er langt fra at være oppe i omdrejninger, har vi valgt at bede Mogens Krogh om hjælp. I den seneste uges tid har han jo ageret målmandstræner for Jørgen Henriksen, der er med A-landsholdet, og jeg ved at Mogens har holdt formen ved lige. Så derfor er jeg overhovedet ikke i tvivl om at han er klar hvis det bliver nødvendigt. I første omgang skal vi træne resten af ugen. Så må vi se hvordan situationen ser ud på lørdag, når vi skal vælge spillere til kampen mod F.C.København, siger John Faxe.

Smerten lyser ud af Ankergren.

Selvom fodboldkarrieren er slut for Mogens Krogh, er han klar til at træde til hvis der bliver bud efter hans målmandsegenskaber.

- Det er ærgerligt med er. Jeg har lige set hans fod og den ser virkelig grim ud. Jeg håber virkelig ikke at det er en slem skade, selvom det umiddelbart så sådan ud. Det er specielt uheldigt nu hvor han har stået rigtig godt i de to første kampe, siger en trist Mogens Krogh.

- Selvom jeg ikke spiller professionel fodbold mere, har jeg nok ikke glemt hvordan man er målmand, og formen er stadigvæk ok. Jeg har trænet måmændene i den seneste tid og jeg har da også fået småløbet lidt. Nu må resten af træningen denne uge så vise, om Kim Drejs bliver klar til på søndag. Hvis ikke er jeg klar til at træde til. Jeg har i hvert fald stadigvæk rutinen, kommer det fra en noget fortumlet Mogens Krogh.

På med støvlerne igen.

I første omgang byder onsdagen på to træninger. Resten af ugen træner spillerne en gang om dagen. I øvrigt forventes det at alle landsholdsspillerne, der p.t. er ude at rejse, støder til resten af truppen i løbet af torsdagen.