SAKA-nyt

10.04.2003 00:00

Som de fleste sikker ved , tiltrådte Mogens den 1. januar 2003 officielt stillingen som direktør i SAKAMOTO Media A/S, hvor han sammen med markedsføringschef Thomas Lue Lytzen har fået ansvaret for markedsføringen af Brøndby IF, hvilket blandt andet indebærer en tæt kontakt med klubbens samarbejdspartnere og de mange fans.

Da brondby.com satte de to herrer i stævne en tidlig aften i administrationen på Brøndby Stadion, var direktøren midt i et kostumeskifte fra direktør-jakkesættet til tv-jakkesættet. Meget lidt er nemlig overladt til tilfældighederne når Brøndby IF skal repræsenteres, og Mogens havde en aftale med ?Go?aften Danmark? og Hans Pilgaard, der gerne ville høre hvordan han har tacklet skiftet fra grønsværen til skrivebordet.

Mogens Krogh, iført direktør-jakkesættet, fortæller indledningsvist om målsætningen i 'det nye SAKAMOTO':

- Simpelt fortalt er det vores mål, på kort såvel som på lang sigt, at gøre oplevelsen ved at være en del af Brøndby IF endnu bedre. For tilskuerne betyder det at oplevelsen ved at komme på Brøndby stadion skal blive større, det være sig på områder hvor tilskuerne selv er aktive som ved fx tifoer, og i forbindelse med events før og efter kampene samt naturligvis i pauserne.

Brøndby IF?s vare vises på kampdagene og produktet er underholdning. Det er ikke vores mening at ændre på en masse ting i et i forvejen godt produkt, men det drejer sig om at justere visse steder, skrue op på andre og så tænke nyt de steder hvor der er behov for det.

Handling bag ordene

Til at skrue på knapperne sidder Mogens Krogh og Thomas Lytzen altså. Mogens er i pressen blevet citeret for at han ikke mener, at uddannelse er så vigtigt i en position som hans, men det er noget af en overfortolkning ifølge ham selv:

- Uddannelse er skam vigtigt og jeg har da også klare planer om at følge relevante kurser når det passer ind. Det jeg mente med det du citerer, er, at grundlæggende behøver jeg ikke en egentlig markedsføringsuddannelse for at udfylde min post som direktør. Her har jeg jo det overordnede ansvar for økonomien i selskabet, ligesom jeg skal have overblik i forhold til de projekter vi arbejder med.

Uddannelse eller ej - de to har nok at se til. I pressemeddelelsen om Mogens Kroghs tiltræden hed det sig, at ?hovedopgaverne er ansvaret for markedsføringen af Brøndby IF, herunder klubbens sponsorers udnyttelse af deres sponsorater samt samarbejdet med Brøndby IF?s fangrupper?. Om disse opgaver fortæller Mogens Krogh:

- Familiedelen, som går under fællesnævneren BifKids, skal videreudvikles.Allerede nu er de indendørs faciliteter blevet gjort mere børnevenlige og opgraderet, således at der er en bedre sammenhæng med Codan Familie Center. Vi har desuden indgået et officielt samarbejde med Brøndby Support, hvor de bl.a. stiller mandskab til rådighed i forbindelse med opsætning og eksekvering af BifKids Eventpark.

Og der er handling bag ordene. Mogens og Thomas har været i gang i mindre end to måneder, og allerede nu er en del aftaler kommet i stand, og flere er på vej.

- I opstarten arbejder vi med Brøndby IF og deres samarbejdspartnere, primært Codan, som er en aktiv partner i BifKids, men på længere sigt vil vi på eventdelen også selv fokusere at 'få nye kunder i butikken'.

Det er nu ikke familiefokus det hele. I forhold til de lidt ældre fans vil SAKAMOTO også være aktiv, hvilket allerede har fået en enkelt avis til at spekulere i, at ?Mogens skal rydde op i Brøndby?. Til det kommenterer direktøren:

- Jeg skal ikke rydde op nogen steder, andet end lige derhjemme måske. Mit ønske om at komme i dialog med de forskellige fangrupperinger har ét eneste formål: Jeg vil lytte til alle og forhåbentlig kommer der mange ideer frem, der kan være med til at styrke oplevelsen ved at gå til fodbold på Brøndby Stadion.

Overskriften er vel blevet til fordi jeg sagde at jeg ville i kontakt med alle fraktioner og ikke udelukkede nogle enkelte, og hvis jeg i denne dialog kan påvirke en holdning i positiv retning skulle det glæde mig. Men jeg skal altså ikke rydde op...

Fokus og eksperimenter

Det er klart at de to, meget talende unge mænd meget gerne vil fortælle om de mange projekter der er under opsejling, men før alt falder på plads vil de helst ikke uddele en masse løfter. Omkring information og markedsføring vil Thomas Lytzen dog gerne løfte lidt for sløret:

- I takt med at antallet af informationskilder stiger, bliver folk mere selektive. Som officiel website skal brondby.com naturligvis være det primære steder folk søger nyheder om Brøndby IF, og vi vil i fremtiden blive bedre til at levere dem.Brian Bække, som er tidligere U-spiller, men desværre er blevet erklæret fodboldinvalid, arbejder med dækning af dagligdagen på Brøndby Stadion, og derudover har vi allieret os med et team af skribenter, der primært vil stå for interviews og nyheder op til og efter kampene. Så alt i alt synes jeg vi er gearet godt til sæsonen på det område.

Men det er ikke kun på artikelsiden brondby.com er under udvikling understreger Lytzen:

- Udover artiklerne vil vi også løbende eksperimentere med brugen af forskellige medier, det være sig lyd, video eller andre måder at udfylde det store informationsbehov hos brugerne. Og de mange muligheder på brondby.com skal også i højere grad udnyttes i forhold til Brøndby IF's b2b samarbejdspartnere.

Det bringer os frem til lidt mere konkret snak om markedsføringen.

Der har været megen snak om Brøndby IF?s, nogen vil kalde det manglende, markedsføring af sig selv i forhold til sidste års sølvvindere. Er det noget der vil blive lavet om på, eller skal vi ikke forvente den store revolution?

- Som nævnt skal man ikke forvente den store blodige revolution. Vi bliver ikke en 'kopivare' af FCK. Vi vil dog forsøge at ændre på nogle af de eksisterende Brøndbymedier, som efter vores mening kan bruges bedre end det er sket hidtil.

Aktivitetsmæssigt vil vi se flere såkaldte ?Brøndbybegivenheder? i foråret. Hvad det er, vil vi annoncere undervejs, men fokusområderne vil i starten være: Eventmarketing på udvalgte kampdage, BifKids, brondby.com samt en strategiudvikling for medier vi i fremtiden vil benytte os af.

Der er kun gået få måneder, og SAKAMOTO vil helst ikke bedømmes på indsatsen før de forskellige initiativer er sat i værk. Markedsføringsaktiviteterne vil øges gradvist og nogle ting vil først se dagens lys, da der allerede er eksisterende aftaler der ikke sådan lige kan laves om på. Ting tager tid, og nogle ting tager lidt mere tid end andre. Én ting er dog sikkert ifølge Thomas Lytzen:

- Vi ved hvor vi vil hen!