Rundens modstander: FCM

25.04.2003 00:00

Så er tiden kommet hvor fårene skal skilles fra bukkene, og det kommer i denne omgang til at gå ud over F.C Midtjylland. Søndag den 27. april kl. 17.35 gæster holdet fra den midtjyske hede Brøndby Stadion til kampen imellem SAS Ligaens nr. 2 og nr. 4.

Med en sejr over F.C Midtjylland vil de realistisk være smidt ud af kampen om medaljerne.Topstriden spidser til, og med 6 point op til Brøndby IF er det en kamp som F.C Midtjylland ikke må tabe. Der skal dog to til at danse tango og der er ingen tvivl om at Drengene fra Vestegnen vil gøre alt for at hente den 7. hjemmebanesejr i træk, der kan resultere i at målet om en 1. plads i SAS-ligaen allerede bliver indfriet her i weekenden.

På udebane i Ikast

Kort om FCM

FC Midtjyllands historie er ikke så lang. Den 1. juli 1999 blev FC Midtjylland dannet som en sammenslutning af eliteafdelingerne i Herning Fremad og Ikast fS. Allerede den 7. april 1999 blev det besluttet, at de to klubber, der begge lå i 1. division på det tidspunkt, skulle lave et fælles hold, og at holdet skulle overtage Herning Fremads plads fra starten af den efterfølgende sæson.

Sæsonen 2000/01 blev FC Midtjyllands første i Superligaen, og mens de fleste regnede med, at oprykkerne fra det midtjyske ville få en svær sæson i bunden af rækken, så havde FC Midtjylland selv helt andre planer. Holdet kom fra starten af sæsonen til at præge toppen af rækken, og især nyindkøbte Mogens Laursen scorede mange mål fra start. Der var dog ikke kun tale om begynderheld for de gode midtjyder, og det gode spil varede ved det meste af sæsonen. Samlet set blev til en imponerende 4. plads, og klubben kvalificerede sig dermed for første gang i sin korte levetid til europæisk fodbold.

Europa t/r

Sæsonen 2001/02 blev endnu et skridt opad for den ambitiøse klub og dermed blev det til en flot 3. plads og dermed endnu et år med fodbold ude i Europa. Denne gang blev det til kamp mod en gammel Brøndby kending NK Varteks i 1. runde og med samlet 2-1 gik FC Midtjylland videre til 2. runde hvor belgiske Anderlecht ventede. Dette blev så endestationen i denne omgang hvormidtjyderne måtte indkassere et samlet 6-1 nederlag.

Brøndby IF og FC Midtjylland har mødt hinanden to gange tidligere i denne sæson hvilket har resulteret i en uafgjort kamp og senest en Brøndbysejr på 4-0 hvilket er det største nederlagulvene indtil videre har måttet indkassere. Samlet set har de to hold mødt hinanden 8 gange hvor der er blevet til 2 sejre til Brøndby, 5 kampe er endt uafgjort og en enkelt gang har FC Midtjylland sejret.

Autograf til midtjyde fra Auri

Gensyn med Bomber-Bo

Søndagens opgør byder også på et gensyn med Bo Hansen som efter et ophold i engelske Bolton er kommet til FC Midtjylland på fri transfer i vinterpausen. Indtil videre er det ikke blevet til nogle mål for den gamle Brøndby-angriber, men der er ikke nogen tvivl om at han vil gøre alt for at komme til at score mod sin gamle klub. Dog skal vi helt tilbage til d. 5. april for at finde den sidste sejr til FC Midtjylland, hvorefter det kun er stået på uafgjorte kampe og et enkelt nederlag.

Dermed er der ladet op til endnu en betydningsfuld kamp for Brøndby IF og efter torsdagens spillemæssige fremgang venter der uden tvivl tilskuerne en seværdig oplevelse, og som sædvanligt mindst et mål fra Laudrup's tropper.

Seneste fem indbyrdes opgør

17-11-2002 FC Midtjylland - Brøndby 1-1
22-09-2002 Brøndby - FC Midtjylland 4-0
14-04-2002 Brøndby - FC Midtjylland 1-2
21-10-2001 FC Midtjylland - Brøndby 1-3
30-09-2001 FC Midtjylland - Brøndby 1-1

Resultater

Danske mesterskaber: ingen
Pokaltitler: ingen
Sidste 5 sæsoner placeringer: -, -, -, 4, 3
Bedste europæiske resultat: UEFA Cup 2001/2002, 2. runde

Kampen

Brøndby IF - FC Midtjylland, SAS Liga, 25. runde. Søndag den 27. april kl. 17:35 på Brøndby Stadion.

Billet

Køb din billet her.