Rundens modstander: Farum

18.04.2003 00:00

Efter torsdagens kampe, hvor Brøndby IF vandt 2-1 over oprykkerne fra Køge og F.C. København tabte til Silkeborg IF, er det allerede søndag tid til endnu et vigtigt opgør i SAS Ligaen. Med en sejr over Farum kan Brøndby IF for en stund indtage førstepladsen, men omvendt kan Farum med en sejr få kontakt med den absolutte top.

Farum Boldklub bejler altså for tiden til en placering helt i toppen i deres første sæson i den bedste række, hvilket må betegnes som en særdeles god indsats indtil videre af det nordsjællandske hold. Den gode placering er ikke mindst kommet efter en forrygende start på forårssæsonen hvor det er blevet til sejre over hhv. Viborg, AB og Aab, samt en uafgjort mod OB i Odense. Hertil kommer den udsatte kamp mod AGF som bliver spillet d. 24. april, samme dag hvor Brøndby IF tager mod Aab i pokalsemifinalen.

Kort om Farum

På trods af de økonomiske problemer der har været i klubben ser det nu ud til at Farum Boldklub er reddet, og med meget stor sandsynlighed er klubben også sikret endnu en sæson i den bedste liga qua de point klubben allerede har hentet. Holdet har som træner den karismatiske Christian Andersen, som nok mest er kendt for sit besvær med at huske navne, hvilket specielt er gået ud over den gamle Brøndby spiller Peter Graulund. Truppen består af en god blanding af unge og ældre spillere hvor en stor del er hentet i Lyngby i forbindelse med konkursen sidste sæson.

Farum Boldklub blev stiftet i 1991 som en sammenslutning af Farum Idræts Klub og Stavnsholt Boldklub, men på trods af klubbens relative unge alder er det lykkedes at etablere sig i toppen af dansk fodbold. I 1998 stiftedes Farum Boldklub A/S samtidig med at der indføres kontraktfodbold i klubben. Allerede året efter krones den ihærdige indsats med en plads i første division hvorefter Farum Boldklub i sæsonen 2001/2002 sikrede sig oprykning til den bedste række. Farum Boldklubs hjemmebane er det flotte og intime Farum Arena der har en kapacitet på 10.000 siddende tilskuere. Tilskuerrekorden er på 9.755 i Farum Boldklub kamp mod Brøndby IF.

Brøndby-kompleks

Statistisk set har Farum Boldklub et sandt Brøndby-kompleks, samtlige kampe mod Brøndby IF er tabt med en gennemsnitlig målscore pr. kamp på 4½-1 i Brøndby favør. Dog skal det tilføjes at de to hold kun har mødt hinanden to gange. Sidste gang det skete var d. 23. nov. til en uforglemmelig kamp på Brøndby Stadion hvor Farum Boldklub blev sendt hjem med et 7-1 nederlag. Kampen var seværdig på mange måder, Morten Wieghorst scorede hattrick med et flækket øjenbryn og hovedet i bandage, Auri scorede sit første ligamål på straffe og sidst, men ikke mindst, var kampen et hjemmebane farvel til Brøndby-profiler som Mogens Krogh, Peter Madsen, Allan Ravn og Thomas Lindrup.

Der er dog ikke nogen tvivl om at Farum vil gøre alt for at rette op den blakkede statistik, ikke mindst for at fravriste andenpladsen (skal måske korrigeres lidt i forhold til de seneste resultater) i ligaen fra Brøndby IF. Meget tyder på at det bliver endnu en udsolgt kamp, så under alle omstændigheder venter der tilskuerne en kamp med af fight og intensitet, også på lægterne.

Tidligere indbyrdes opgør i ligaen:

29-09-2002 Farum - Brøndby IF 1-2
23-11-2002 Brøndby IF - Farum 7-1

Fakta om Farum

Danske mesterskaber: ingen
Pokaltitler: ingen
Sidste 5 sæsoner placeringer: aldrig tidligere i bedste række
Bedste europæiske resultat: ingen

Kampen: SAS Liga, 24. spillerunde: Farum Boldklub - Brøndby IF, søndag d. 20 april kl. 17.35, Farum Park