Røsler: Vi skal holde fokus

19.04.2003 00:00

Om visionerne fortæller bestyrelsesformanden, at han har taget meget med fra sin egen forretning:

- Grundstenen i en god forretning er fokus. Overført betyder det, at i en fodboldforretning er det fodbolden, der skal være i centrum og resten skal baseres derudfra. Det betyder ikke at vi ikke skal lave anden forretning, slet ikke, men ansvaret skal ligge hos de rette folk. Det er ekstremt vigtigt at få placeret kompetencen de rette steder, og det er klart at en organisation skal tilpasses hvis og når der fokuseres på nye områder.

- Brøndby IF har de sidste mange år været førende i landet, og det skal vi blive ved med. Det nytter ikke noget at bygge en masse op udenoms hvis vi dermed mister fokus på fodbolden, og i sidste ende er det pokal-skabet der afgør vores succes som fodboldklub. Skal vi brede os ud skal de rigtige folk have ansvaret, så fokus bibeholdes hos den enkelte.

Det er ingen hemmelighed, at Brøndby IF har været gennem et par vanskelige år, rent økonomisk. Men det er snart historie, og på det område passer fremtiden godt ind i bestyrelsesformandens visioner.

- I år skal vi have transferindtægter for 10-12 millioner, men det får vi også. Vi kommer ud af året med et overskud. På sigt skal vi leve af fodboldforretningen uafhængigt af transfers, og det bør vi kunne allerede fra 2004. Det når vi ved en løbende omkostningstilpasning og øgede indtægter. Vi har i dag nogle af de absolut højeste sponsorindtægter i landet, og der er plads til lidt flere. Derudover skal vi have flere folk på stadion og vi skal spille internationalt. Vi kan selv påvirke alleekter og er i gang på alle områder.

- Det betyder også, at der ikke er linet op til flere spillersalg lige nu. Det er en del af vort ansvar som fodboldklub også at hjælpe spillere videre, der udvikler sig bedst i udlandet, men vi har absolut ikke travlt. Det skal ikke forstås på den måde, at vi ikke VIL sælge spillere, men vi planlægger det ikke og der skal meget til at overtale os til at slippe nogle af de unge lige nu, det er helt sikkert!

Sportsligt er kompetence også nøgleordet.

- Michael Laudrup har sat dagsordenen. Helt objektivt set mener jeg, at Michael Laudrup er Danmarks bedste træner. Hvor mange andre stiller krav og fokuserer meget på deres eget område ser Michael på helheden i klubben, og han ser meget langt frem. Han er bevidst om at tingene skal hænge sammen, også økonomisk, og selvom han allerede har hentet rutinerede kræfter til holdet er fokus på helheden og ikke kun på de enkelte navne. Den udvikling der er i gang forventer jeg mig virkelig meget af fortæller han uden at blinke.

En separat del af forretningsmanden Torben Røsler er aktie-investoren Torben Røsler. De to ting lægger han vægt på at holde adskilt af flere årsager.

- Det er to helt forskellige ting. Forretningsmæssigt er det selvfølgelig baseret på den samme filosofi, men ellers er der ingen sammenhæng. Det aktiekøb jeg gjorde i efteråret var ud fra en klar overbevisning om, at Brøndby IF står på tærsklen til noget stort. Jeg investerede på et tidspunkt hvor udviklingen i økonomien vender, for 2002 VAR det dårligste år. Ud fra det jeg ser er aktiekursen urealistisk lav, og da markedet oven i købet var surt på tidspunktet var timingen for købet ikke tilfældig. De aktier er købt for at tjene penge.

Selvom beslutningen om investeringen er taget ud fra nogle isolerede forhold er der alligevel en direkte kobling til bestyrelsesformandens forventninger om fremtiden.

- Vi står til at vende nu, og så skal man heller ikke glemme at vi sidder på det jeg tidligere i bl.a. Tipsbladet har kaldt en guldåre. Alle vore ungdomsspillere, er opført til 0 kr i regnskabet og alene dér ligger der skjulte aktiver, som hvis det ikke er en guldåre, i det mindste vil kaste guldstøv af sig på sigt.

I det hele taget er Torben Røslers tro på fremtiden i klubben og forretningen Brøndby IF A/S udpræget, og han slutter af med følgende konklusion:

- Man behøver egentlig ikke kigge længere end på vort pokalskab og de folk der er i og omkring klubben. Vi har stort set fået medaljer hvert eneste år de sidste 20 sæsoner, vi er regerende mestre og vi har allerede grundstammen til den næste storhedstid. Jeg er stolt over at være bestyrelsesformand et sted som Brøndby IF, og jeg er SIKKER på, at vi også i fremtiden er at finde helt i toppen af dansk fodbod!