Røsler: Jeg elsker fodbold

19.04.2003 00:00

På den ordinære generalforsamling, 21. maj 2002, blev Torben Røsler valgt ind i Brøndby IF?s bestyrelse. 18. november samme år trådte han for alvor ud i offentlighedens søgelys, da han via sit selskab, Røsler Holding, var den primære opkøber af A-aktier under den rettede emission, og for to uger siden blev han valgt som bestyrelsesformand i aktieselskabet efter Ole Borchs tilbagetræden.

Han har tidligere markeret sig som mere end almindelig Brøndby-fan, da han efter en europacup-kamp mod kroatiske Varteks købte Peter Madsens itu-revne trøje for 15.000 kr.

Han har udtalt til pressen, at han gerne står på tribunen og nyder en fadøl blandt alle de andre fans og via Røsler Holding blev han forår storaktionær i Brøndby IF, da beholdningen oversteg 5% af alle aktier. Men hvem er han egentlig, denne Torben Røsler?

Hvis man spørger sig for får man at vide, at han er en knivskarp analytiker, en dygtig forretningsmand og en person med et stort hjerte, der banker for Brøndby IF. Spørger man ham selv lyder svaret lidt anderledes.

- Jeg er i hvert fald en stor fodboldfan, og en engageret, men nok knap så stor fodboldspiller lægger den nye bestyrelsesformand ud med et smil.

- Jeg elsker fodbold på alle niveauer om det er som bestyrelsesformand, som tilskuer eller på midtbanen i Borsholm Skibstrup Idrætsforening, hvor jeg spiller på højrekanten. Vi var faktisk ude og spille i går, og vi vandt 3-2 fortæller han ivrigt.

Barndomsklubben er Lyngby Boldklub, hvor han spillede som junior. Herefter gik turen til Jægersborg, og i dag udfolder han altså talentet i Borsholm Skibstrup. Trods rygter om det modsatte aldrig været involveret i Lyngby Boldklub på andre niveauer end som spiller.

- Interessen for Brøndby IF daterer sig tilbage til slut-firserne. Det var jo et forrygende hold, Nordens bedste, og man kunne ikke andet end begejstres over den måde de spillede fodbold på erindrer han.

Der er ingen tvivl om, at den nye formand brænder for klubben og da han fik sin ?kamp-debut? som bestyrelsesformand foregik det faktisk heller ikke i slips og jakkesæt på de bonede gulve, men på det nedre afsnit af Coca Cola-tribunen iført en blå udebanetrøje med Codan på brystet!

- Ja, det er rigtigt nok. Det er en balancegang at være fan og bestyrelsesformand, og normalt synes jeg at man skal vise respekten ved at møde op og præsentere sig selv og klubben. Men lige netop kampene derinde har en speciel plads hos mig, og jeg har altid stået bag målet. Da vi jo skulle mødes med F.C. København igen allerede et par dage efter valgte jeg at gå til udekampen som privatperson. På hjemmebane vil jeg naturligvis altid repræsentere klubben slår han fast.

Det er tydeligt at det ikke var en helt let beslutning, men Torben Røsler var nu ikke den eneste, der havde valgt at stå bag målet under 1-1 kampen forleden:

- Ole Borch ringede før kampen og ville selvfølgelig også ind og se den. Jeg sagde til ham, at han selvfølgelig kunne komme med, men så måtte han ned og købe den nye spiller-trøje først! Det gjorde han så, og sammen med Frank Mortensen, som jeg kender fra IT-branchen, stod vi på D4 og nød kampen sammen med alle de andre fans.

Privatpersonen Torben Røsler blev gift sidste år i september, og har ingen børn. Han lægger meget vægt på, at der er forskel på privatmennesket, IT-manden og bestyrelsesformanden.

- Der er klart afgrænsede linier for mig. Jeg er ikke interesseret i, at mit privatliv bliver offentligt, og når Røsler Holding f.eks. investerer i aktier er det fordi det anses for at være en god forretning. Bestyrelsesformanden har jo som sådan ikke noget at gøre med de to andre ting overhovedet.

Men bestyrelsesformand er han, og d. 28 marts fik han følgeskab i bestyrelsen af Frank Mortensen fra Atea og Ole Paustuan fra Taster Wine. Om den nye bestyrelse fortæller han:

- Når man sammensætter en bestyrelse lægger man sig op ad nogle profiler. De der skulle erstattes var jo Bigum og Borch, så det er klart vi kiggede efter nogle dygtige erhvervsledere. Her passer profilerne på Frank Mortensen og Ole Paustian helt perfekt. Begge folk har bevist at de er virkelig dygtige forretningsfolk og på det personlige plan passer de også godt ind i bestyrelsen.

Torben Røsler og Frank Mortensen

- Det er meget vigtigt at vi bibeholder ånden i klubben, men samtidig er det også et signal om at bestyrelsen også skal bestå af folk med en erhvervsmæssig baggrund. Simpelthen for fortsat at forfølge de visioner der er i klubben.