Laudrup: Vi var bedst!

09.04.2003 00:00

Efter en intens kamp er Brøndby IF nu klar til semifinalerne i DONG Cup. Kvartfinalekampen mod F.C. København, som blev vundet 1-0, var mere intens end egentligt velspillet, men med resultatet fortsætter Michael Laudrups unge mandskab den flotte stime som ubesejret i forårets kampe.

Første halvleg var ikke specielt god fra nogle af siderne, hvilket Brøndby IF?s anfører også erkendte efter kampen:

- Vi spiller skidt i første halvleg, det var lidt svært at komme i gang. Motivationen var ellers helt i top, men det gik ikke rigtigt som vi ville og så står begge forsvar jo rimeligt godt i dag. Anden halvleg var til gengæld god synes jeg, og det er glædeligt at konstatere at det er blevet virkelig svært for modstanderne at score mod os.

Kampen bød, vanen tro, på intense nærkampe mellem anføreren og F.C. Københavns spiller med nummer 32 på ryggen, men Per Nielsen tog situationen med oprejst pande og et stille smil.

- Det var først de sidste 20 minutter der var intens fight. Til sidst snitter han mig med albuen, men ellers var det ok konstaterer Per Nielsen smilende.

Foldgast igen

Tv3 kårede ganske velfortjent Peter Foldgast som kampens bedste spiller. Matchvinderen leverede et sandt arbejdsraseri krydret med flotte enkeltmandspræstationer, og bagefter var han da også ganske fornøjet:

- Det var en kedelig 1. halvleg, men vi kører dem ned i de sidste 45 minutter. På mange måder var det samme kamp som i søndags; nærmest én stor fight. Det er to gode forsvar, og kampen som sådan var jo nærmest et stort losseri.

- Det kørergodt for os for tiden, men nu venter der en svær kamp imod OB. Vi tager bare en kamp af gangen, og indtil videre har det jo været en god recept.

På spørgsmålet om hvem han helst vil møde i næste runde var der ingen tvivl:

-Det er ligegyldigt, vi går videre alligevel. Vi går efter the double! Vi var bedre end FCK i dag, og vi har viljen til at vinde det hele!

Laudrup: Vi var bedst

Cheftræner Laudrup var naturligvis også tilfreds, men modsat andre var han faktisk ikke overrasket over kampens kvalitet.

- Som i andre lande hvor det er de to bedste hold der mødes er det ikke imponerende spil, men til gengæld er kampene præget af nogle fantastiske rammer og stor intensitet. Jeg er glad for at vi får vist at vi har en bred trup. Det viser sig tydeligt med de indskiftninger vi laver, der kommer tre rigtigt gode spillere ind, det har stor betydning.

- Jeg tog Kahlenberg ud fordi han virkede træt, han har jo lige spillet U-landskamp og så kampen i søndags. Det betyder meget for en type som ham at han er helt frisk, han laver jo mange gange de ting der gør forskellen, men hvis energien ikke er der 100 % kan det være svært. Han manglede lige det sidste, men så er det godt at vi har en Mads Jørgensen som jo er en rigtig god erstatning.

Og som det kunne konstateres fra sidelinien konkluderer også Michael Laudrup:

- Det er jo de to bedste hold i Danmark der spillede. Det vi har vist er rigtigt godt, også for moralen og set over de to kampe er Brøndby IF bedst, ikke kun resultatmæssigt, også spillemæssigt!

Så simpelt er det. Semifinalerne spilles 24. april og 8. maj.