Chr. Andersen: Larm alt hvad I kan!

19.04.2003 00:00

Vi har mødt dem to gange tidligere, Farum Boldklub. Holdet der har imponeret hele fodboldfolket med sine foreløbige præstationer i SAS Ligaen. Farum er, ligesom Brøndby, ubesejret i forårsæsonen.

Dog har Farum tabt til Viborg i DONG Cup'en og er derfor røget ud af pokalturneringen sammen med F.C. København, Næstved og Esbjerg. Men træner Christian Andersen har succes i ligaen og han lægger ikke skjul på, at han er meget stolt over holdets resultater.

- Vi regnede med, da vi havde slået AaB i Aalborg, at vi var reddet i ligaen. Nu ved vi, at vi er i SAS Ligaen i næste sæson og det var en meget stor lettelse for mig. Vi har jo slet ikke lagt skjul på, at vores målsætning har været at blive i den bedste række. Det vil sige, at blive mellem de 10 første. Det lykkedes efter kampen mod AaB. Det er vi både stolte og glade over i Farum.

Julegaver

Men træner Andersen vil ikke høre om nogle medaljer endnu. Det er for tidligt, mener han.

- Nej, vi drømmer ikke om nogle medaljer. Vi tager én kamp af gangen. Alt hvad der kommer nu ? det er julegave.

Det er ikke svært, at få Farum-træneren til at rose sit hold. Med en trup fyldt med ligalandsholdsspillere, U23-landsholdsspilere m.fl. har Christian Andersen et talentfuldt hold der godt kan gå hen og drille Brøndby IF. Farum fik ligesom Brøndby IF gjorde, uafgjort mod OB på Odense Stadion.

- Det var ikke Farum der fik uafgjort mod OB! Det var OB der fik uafgjort mod Farum. Der er stor forskel. Det var OB der kunne være mest tilfredse med uafgjort.

Alle spiller deres bedste mod Brøndby

Om Brøndby IF vinder over Farum eller om Farum taber til Brøndby IF, ved vi først imorgen aften. Christian Andersen udviser da også respekt for modstanders resultater.

- Brøndby store problem er, at alle hold spiller som regel deres bedste kamp mod dem. Og det skal der så være plads til at modstå ? og det har Brøndby jo bevist her i foråret. Brøndby er sluppet vældig godt fra start. De har jo ikke tabt endnu.

- Vi skal i hvert fald sørge for at spille i 90 minutter. Vi går jo ned. Både i 2-1 kampen og da vi taber 7-1 i Brøndby. Dér er holdet ikke klart til at spille i 90 minutter på superliganiveau. Jeg håber og tror på, at vi er blevet stærkere siden vi mødte Brødnby sidste gang.

10-1

Forskellen på Brøndby IF?s efterår og forår ligger i, at de unge har fået mere erfaring og rutine, mener Christian Andersen. Og så giver resulaterne jo også selvtillid, som han siger.

- Lidt mere erfaring og rutine hos de unge er vigtigt. Jeg synes, at en spiller som Allan Olesen havde et lidt skidt niveau i nogle kampe sidste år. Han er kommet op og spiller virkelig flot nu. Retov er også en spiller der gør det rigtig godt i sit hårde arbejde på midtbanen.

Med store sandsynligheder for, at kampen bliver udsolgt på Farum Park, kan vi bare ønske os en rigtig god kamp ? slutteligt med en sejr til de blågule. Andersen er ikke i tvivl.

- Det bliver en underholdene kamp. Det synes jeg egentlig også de to tidligere opgør var. Vi var bare lidt glade for at den sidste kamp stoppede til sidst. Ellers havde vi tabt med 10-1.

Den fantastiske 12. mand

- Det var fantastisk sidste gang. Det eneste jeg ønsker mig er, at de kommer op og laver den samme larm som sidste gang. Vi skal bare undgå, at der brænder nogle sæder af. Det er uacceptabelt. Men ellers har jeg altid sagt, at Brøndby har en fantastisk 12. mand både når de spiller ude og hjemme. Det mangler vi helt klart.

- Man kan se det i den første kamp hvor vi taber 2-1. En meget stor del af æren for, at Brøndby kommer tilbage i kampen er fansene. Jeg har sjældent hørt et hold blive tiljublet meget ? selvom de var bagud 1-0. Det må være dejligt for spillerne, slutter Danmarks bedste fodbold-s-træner af.