Bech: Brøndby lugter blod

26.04.2003 00:00

Søndag eftermiddag lægger Brøndby Stadion græstæppe til en kamp mellem Brøndby IF og gæsterne fra FC Midtjylland. På selvsamme græstæppe den 22. septemeber sidste år, vandt Brøndby IF med 4-0 over netop jyderne fra Herning/Ikast. Men i foråret det gået udmærket for FC Midtjylland. 3 sejre, 2 nederlag og 2 uafgjorte er hvad Troels Bech og resten af truppen har måttet tage sig til takke med. Men det er da også ganske tilfredsstillende, synes Bech.

- Jeg er fint tilfreds. Vi startede foråret med at spille mod bunden og bragte os dermed ret hurtig op i tabellen. Vi har så haft mulighed for at tænke på andre ting, som for eksempel pokalkampene. Og så længe at vi ikke taber, så kan vi jo godt begynde at kigge lidt på toppen af ligaen, selvom der ligger hold der pt. er stærkere end os.

- Jeg er ret godt tilfreds med at ligge på en 4. plads lige nu. Fra sæsonstarten vidste vi, at det ville blive en svær sæson. Vi mistede jo et par stamspillere i Kenneth Møller Pedersen, Urmas Rooba og Morten Skoubo.

Udover ovenævnte spillere har FC Midtjylland også været uden Peter Skov-Jensen og Martin Nielsen som har været plaget af skader. Samt Jens Jessen der måtte stoppe karrieren.

- Det er ikke bare 6 stamspillere fra sidste år. Det er oven i købet også fra den ?høje? ende af. Så set i lyset af, at vi har kørt en del spillere ind fra egne rækker ? så er der grund til at være overordentlig godt tilfreds.

Hasard?

Man kan i hvert fald ikke sige, at FC Midtjylland spiller kedeligt. Det er kun sket én gang i dette forår at de hverken har scoret eller lukket mere end ét mål ind. En lidt hasarderet offensiv?

- Det ville jo være populært at sige ?ja?, griner Troels Bech. Det er vel et udtryk for, at vi har gjort os anstrengelser for at åbne kampene noget mere og være et mere målsøgende hold. På den måde har vi forbedret det offensive spil. Og det gør man jo ikke altid uden at det koster lidt i den anden ende. Men jeg kan konstatere at vi har scoret flere mål end vi har ladet gå ind.

Og netop det faktum, at FC Midtjylland ikke er bange for at lukke et mål eller to ind, kan godt virke lidt dumdristigt. Brøndby IF har scoret minimum ét mål i hver kamp ? i 40 kampe i træk.

- Som I sikkert hører hver gang, så er det jo en af de store kampe vi skal spille. En kamp som alle glæder sig til. Vi er klar over, at det er svært at spille i Brøndby og sidste gang tabte vi jo 4-0 efter en ordentlig omgang ?showfodbold? af Brøndby ? der blev vi virkelig sat på plads. Men vi vil rigtig gerne etablere os i toppen og hvis vi kan tage point med hjem, så kan vi også godt tillade os at kalde os tophold lidt endnu.

- Grundlæggende kan man jo sige, at hvis man kan få uafgjort ude og sørge for at vinde på hjemmebane. Så har man haft en god sæson. Det vil heller ikke være forfærdeligt for os, at spille uafgjort. Men jeg kan se, at der er 6 points op til Brøndby, og det kan vi jo ikke blive ved med at have hvis vi vil kalde os et tophold. Så? Vi kommer for at vinde.

Giv agt

Og på spørgsmålet om, hvordan FC Midtjylland skal stoppe Brøndby IF?s scoringsperiode, siger han.

- Vi vil have bolden meget. Jo mere vi har bolden, jo bedre er det. Så? og så er 40 jo sådan et godt rundt tal at slutte en serie af på, griner han. Men vi skal være påpasselige. Fordi ellers får vi sikkert en tur rundt på røv og albuer ? ligesom vi gjorde sidst. Men vi passer bedst på vores eget mål ved at have bolden meget. Så vi vil gerne vise, at vi også er gode til det som Brøndby får meget ros for. Nemlig, at være gode i boldbesiddelse.

Brøndby IF erà point med Farum BK, der i torsdag vandt den udsatte kamp mod AGF. Begge hold har kun to points op til holdet fra Østerbro, F.C. København, på førstepladsen. Og netop Brøndby IF´s pointhøst og københavnernes mangel på samme, har gjort at Laudrups unge tropper har fået selvtillid og nu tror på miraklet. Det har Troels Bech også en mening om.

- Man skal man nok være Brøndby-mand eller københavner for at sætte sig helt ind i det. Men der er da ingen tvivl om, at Brøndby lugter blod. Og med alle de mesterskaber og triumfer Brøndby har haft, så er det jo virkelig dét som tænder sådan en klub. Og når der så er så mange nye og unge spillere med som er i nærheden af at få deres første mesterskab eller medaljer, så er jeg klar over at der er damp på kedlerne derovre.

Vi kan lære noget

AaB-træner Poul Erik Andreasen mente, at stemningen på Brøndby Stadion også var en fordel for udeholdet. ?Det er med til at sætte spillerne op til kampen?. På spørgsmålet om ?plusserne og minusserne? ved at spille på Brøndbys hjemmebane siger Troels Bech.

- Hvis der er så store problemer med det, så kan vi spille den ovre ved os, griner han og fortsætter.

Tilskuerne er jo med til at gøre det til en intens oplevelse. Jeg synes, at det er fedt for Brøndby IF og for dansk fodbold. Det er virkelig flot stadion med en fantastisk kulisse, som helt klart er blandt Nordeuropas bedste. Det er noget vi andre kan lære noget af og så bare glæde os til de gange vi skal spille derovre.

Kampen

Brøndby IF - FC Midtjylland, SAS Liga, 25. runde. Søndag den 27. april kl. 17:35 på Brøndby Stadion.

Billet

Køb din billet her.