Ankergren: Jeg fatter det ikke!

07.04.2003 00:00

Det var dagen derpå og det nye førstevalg på målmandsposten er Ankergren, kunne her til formiddag se tilbage på en begivenhedsrig kamp i Parken i går aftes. Opgøret mod F.C. København var Ankergrens debut på udebane i Brøndby-trøjen, men kampen vil blive husket for andet end spillet på banen.

Efter få minutters spil røg der en genstand ind på banen, blot få meter fra er Ankergrens fødder. Uvidende om konsekvenserne nærmer den unge målmand sig, hvad han tror er et romerlys, men i samme øjeblik lyder der et ordentlig brag og Ankergren sniger sig væk med handskerne helt oppe omkring ørene. Der var tale om et gigantisk kanonslag der nåede at sprænge inden målmanden fik fat på det. Spillet på banen blev stoppet og medspillere, dommer og lægehjælp trådte til for at tilse ham.

- Alle 10 fingre er her stadigvæk, synes Ankergren at tænke.

- Jeg kan ikke sige hvor tæt jeg var på kanonslaget for det hele gik så hurtigt, men jeg havde en voldsom summen for mine øre. I et lille stykke tid var jeg rystet og havde tankerne alle andre steder på nær fodboldbanen. Jeg tænkte på hvad der kunne være sket hvis jeg havde haft det i hænderne. Puh ha det var skræmmende. Resten af kampen tænkte jeg ikke over det, men efter kampen når det hele var faldet til ro, giver det stof til eftertanke, siger er Ankergren.

Episoden fandt sted foran den ende hvor alle Brøndby supporterne stod. Snakken har efterfølgende gået på hvem og hvorfra kanonslaget blev kastet, men Ankergren selv så ikke hvor det kom fra.

- Jeg ser bare ud af øjenkrogen at der ryger et eller andet ind på banen til højre for mig. Jeg ved ikke hvor det kom fra, jeg håber bare de får fat i den skyldige. Jeg kan overhovedet ikke fatte hvad et kanonslag har med fodbold at gøre. Om det var F.C.K fans, Brøndbyfans eller en helt tredje er sådan set underordnet.

Vi spiller fodbold og selvom der er meget på spil, er der overhovedet ingen grund til at gå til yderligheder. Jeg er stor tilhænger af supportere og de rammer de skaber. Jeg elsker når der er fest og farve på tribunerne, men ekstreme handlinger som med kanonslaget tager jeg skarp afstand fra. Jeg tror ikke personen der har kastet det, har tænkt over hvilke konsekvenser det kunne have fået. Jeg både tror og håber at vi i fremtiden kan blive fri for den slags, fordi en eller anden dag går det helt galt, slutter er Ankergren.