Andreasen: Hellere Brøndby end Ikast

24.04.2003 00:00

Brøndby Stadion lægger i aftengræs til den første semifinalekamp i DONG Cup'en . 11 tændte Brøndby-spillere er klar til at præstere et godt resultat inden returopgøret om 14 dage.Og der kan ikke herske tvivl om, at kampen bliver en intens affære. Modstanderen AaB kommer direkte fra en sejr på 1-0 over holdet fra Østerbro. En kamp som AaB-træner Poul Erik Andreasen er godt tilfreds med.

- Vi spiller godt forsvarsspil og holder F.C. København gennem hele kampen. Vi kommer ikke til at spille så meget selv og er måske nok for meget fokuseret på forsvarsspillet. Det er lidt blandet, men jeg er meget tilfreds med resultatet.

Ingen skader

På trods af, at kampen resulterede i hele to udvisninger til det kriseramte hjemmehold, lykkedes det samtlige AaB-spillere at slippe uden skader. Michael Silberbauer, der måtte udgå af kampen efter en hård tackling, er med når kampen fløjtes i gang i morgen. Og med den nyvundne selvtillid til nordboerne kan det godt blive en svær opgave for Drengene fra Vestegnen.

- Stemningen er noget bedre end den var for 14 dage siden. Sådan er det når man vinder fodboldkampe, så har man et højt træningshumør, fortæller træneren.

- Jeg tror, at det bliver en sædvanlig Brøndby-AaB kamp med høj intensitet og masser dueller rundt på banen. Der vil være lidt taktisk inde over ? noget med at begrænse hinandens bedste våben og sådan noget. Jeg forventer i hvert fald en hård fight hvor det mentale også kan komme til at spille lidt ind. Vi ved jo at Brøndby er gode til at spille med musklerne, især på hjemmebane.

Udebane en fordel

- Vi har jo udebane først, og det mener jeg egentlig er en fordel. Så vi vil selvfølgelig prøve på, at få afgørelsen lagt til hjemmekampen. Vi skal have et resultat med hjem således at det er på vores hjemmebane at afgørelsen falder. Og det mest typiske resultat i den henseende er jo uafgjort, så det vil vi være tilfredse med. Og hvis kampen ligger sådan, at det er uafgjort vi kan få ? så vil vi slås for det. Men så kan der jo ske så meget; Brøndby kan komme foran og vi kan komme foran, og så må man prøve at forholde sig til det undervejs.

AaB kommer med noget blandede resultater i bagagen. Efter en række utilfredsstillende pointtab blev det dog til 2-0 mod AGF og derefter 1-0 over F.C. København. Brøndby IF derimod har endnu ikke prøvet at tabe i dette forår. Derfor mener AaB-træneren at det kan være de små marginaler der afgør kampen.

- Det er svært at sige hvem der har det mentale overskud. Brøndby har jo hjemmebanefordelen og har på den måde rygstødet til at være stærke fra starten. Vi har holdt nullet i to kampe, så vi har også en rimelig defensiv tryghed. Jeg fornemmer egentlig, at begge hold tror rigtig meget på sig selv. Og hvem der viser sig at være stærkest på dagen ? ja, det ved jeg ikke.

Hellere Brøndby end Ikast

I Brøndby IF's seneste kamp mod Farum BK overgik Brøndbys fans endnu engang sig selv. Det må gerne gentage sig i morgen. Nordjyderne skal vide at de på udebane.

- For vores spillere betyder det ikke så meget. Jeg tror, at mange af vores spillere hellere vil spille i Brøndby end i Ikast. Stemningen og det altid medlevende publikum som er i Brøndby synes jeg er en fordel også for udeholdet. Jeg ved godt, at det er en mindst ligeså stor fordel for Brøndby. Men stemningen hjælper helt klart på at sætte vores spillere op.

50/50

Statistikken taler til helt klart til Brøndby IF's fordel. I de seneste 10 år har AaB vundet én kamp på Brøndby Stadion. Det var helt tilbage i 1999.

- Ja, og F.C. København havde ikke tabt i 26 kampe på hjemmebane. Der er naturligvis nogle statistikker der taler én imod nogle gange. Og selvom man ikke skal sige, at de ikke betyder en skid skal man heller ikke være bange for dem. Man skal være klar til at bryde statistikkerne og det bliver gjort i hver eneste spillerunde.

Et godt resultat for Brøndby IF er naturligvis en sejr. Helst en stor en. Poul Erik Andresen vurderer AaB's chancer for at gå videre således:

- Årh? Den er tæt på fifty/fifty, synes jeg. Det er en semifinale og der kan alt ske, så jeg har ikke nogen decideret favorit. Jeg ved godt, at Brøndby har kørt bedst det sidste stykke tid, og vi er ikke helt på plads ? holdmæssigt ? endnu med vores stærkeste spillere. Så jeg synes, at det er en meget åben affære. Det er nemmere op til returkampen, så har jeg et resultat at forholde mig til, afslutter Andreasen.

Kampen

Brøndby IF ? Aalborg BK, DONG Cup-semifinale, 1. kamp, torsdag den 24. april kl. 19:00 på Brøndby Stadion.

Køb din billet her.