32: En kamp vi ikke må tabe

04.04.2003 00:00

På søndag spiller Brøndby IF som bekendt mod F.C. København i et udsolgt Parken. Disse kampe er gået hen og blevet klassiske opgør i Danmark. Uanset stillingen i ligaen er tilskuerne altid sikret intense kampe, hvor fight og drama er i højsædet. Også denne kamp ser på forhånd ud til at kunne blive en seværdig oplevelse. F.C. København har tabt fem point i forhold til Brøndby IF efter vinterpausen, og efter kampen kan dette blive reduceret til et enkelt, eller i værste fald et forspring på syv.

Normalt præsenterer vi her på brondby.com en optakt med modstanderens træner, men det har desværre ikke været muligt denne gang. Derfor har vi taget fat i en anden, der kan give et indblik i tingenes tilstand hos den kommende modstander: Peter Møller der kom til F.C. København i sommerpausen, og har været med til at sikre en pæn portion af de points Østerbro-klubben har høstet i efteråret. Vi har hørt ham om hvordan han ser på den kommende kamp.

- Jeg glæder mig utroligt meget til kampen, det er altid nogle kampe hvor der er fuldt tryk på tribunerne og de to hold står godt til hinanden. Jeg tror nu ikke at det bliver en målrig kamp, men mere en kamp der bliver afgjort på hvem der rammer den optimale dagsform. Brøndby har jo et godt hold, men har i efteråret manglet stabiliteten. Det er ud til at de er kommet bedre fra start, men man skal huske på at det er de to bundhold de har mødt.

- Vi har haft en knap så god start her efter vinter, jeg mener at vi var ret uheldige mod AGF, men det var fortjent nok at vi tabte til OB. Det er ikke noget der har påvirket os, og et nederlag på søndag betyder da heller ikke at vi får gummiben, men det er klart at hvis vi ikke vinder 4-5 kampe i træk, og Brøndby måske kommer foran os i tabellen, så kan man begynde at tale om krise. Hvis vi taber på søndag er vi stadig et point foran, så kampen afgører ikke mesterskabet, der er stadig mange kampe endnu. Der er jo også den anden sidste kamp, hvor vi skal til Brøndby. Alt i alt mener jeg dog at det er en kamp vi ikke må tabe.

Peter Møller blev modtaget knap så positivt af F.C. Københavns fans da han startede på holdet, i en lang periode hed han ikke andet end ?32?. Dette er dog ændret, specielt efter at han fik scoret nogle afgørende mål i efterårets kampe.

- Jeg har såmænd et godt nok forhold til F.C. Københavns fans. Generelt kan man jo sige at hvis man ikke kan leve med at blive råbt lidt af, skal man ikke være professionel fodboldspiller. Det kan da også være at Brøndbys fans er lidt efter mig på søndag men det er nu bare med til at sætte mig endnu mere op.

- Jeg har ikke rigtig nogen kontakt til Brøndby længere, det er jo efterhånden kun Per Nielsen jeg har spillet sammen med på det nuværende hold. Jeg har stadig kontakt med nogle af de gamle spillere, Colding, Thøger, Eggen og Allan Nielsen, men ellers ikke. Jeg har ikke nogen specielle følelser for disse kampe selvom det er mod min gamle klub.

- Folk er tilbøjelige til at glemme at det at være fodboldspiller er et arbejde som alle andre, og nu er jeg altså ansat i F.C. København, det har ikke så meget med følelser at gøre. Jeg er faldet rigtigt godt til og har haft en god tid lige fra start af. Jeg startede med at være en del på bænken, men det er jo en naturlig proces når man kommer ind på et nyt hold. Selvfølgelig vil jeg helst spille og det har jeg da også gjort de sidste par kampe.

Mange mener at Peter Møllers hold ikke har formået at vise den styrke som de besad i efteråret, men her er Peter Møller uenig.

- Vores hold er jo næsten uændret i forhold til efteråret, vi har fået en ny god målmand og så er Ole Tobiasen også kommet til, men ellers er det det samme. Vi har tabt til OB, der var bedre på dagen, og så var vi uheldige i Århus, så det er ikke noget der stresser os.

- Når man sammenligner de to hold, står de godt til hinanden, men det er svært at sammenholde styrker og svagheder. Brøndbys fans vil gerne fremstille F.C. København som et hold der er defensivt indstillet, men det er jeg helt uenig i. Vi har et stærkt forsvar og midtbane som vi bygger op fra, men det er forkert at tro at man vinder alle kampe ved at spille offensivt.

- Vi kan jo tillade os at være tålmodige på søndag, men vi har ikke lagt nogen strategi fast, men som sagt skal vi ikke tabe. Vi må se hvordan kampen forløber, det kommer jo også an på hvem der har heldet med sig. Det bliver jo nok de små ting der afgør kampen.

- Der er kun gode spillere på banen så indtil videre lover det jo for en god kamp. Under alle omstændigheder lader vi op til kampen som alle andre kampe afslutter Peter Møller.