Vigtig sejr

15.09.2002 00:00

- Hvis vi spiller på denne måde hver gang, så bliver vi svære at slå. Ordene var Mattias Jonsons efter dagens flotte SAS-liga kamp hvor gæsterne fra OB slap nådigt med et nederlag på 2-0 til et sprudlende Brøndbyhold som spillede fodbold af høj klasse.

Allerede i kampens første minut gav Peter Madsen en forsmag på hvad OB havde i vente. Madsen opsnappede en løs bold 10 meter inde på OBs halvdel og satte straks kurs mod feltet hvor han fik sendt en kvalififceret afslutning afsted men Zaza i OBs mål fik med en refleksredning slået bolden ud i feltet hvor en forsvarer fik sparket væk.

Men det var kun en stakket frist for fynboerne for allerede efter 4 minutter endte bolden i nettet bag en chanceløs Zaza efter et mønsterangreb som må give fodboldelskere fugtige øjne. Brøndbyspillerne kombinerede sig på kanten af OBs felt med lynhurtige førstegangsberøringer rundt om OBs forsvarslinie hvorefter Kahlenberg i præcis rette splitsekund lagde bolden perfekt til baglinien i venstre side hvor Mattias Jonson kom til og sendte den ind foran mål hvor Mads Jørgensen let kunne lægge den i et tomt mål.

Brøndbyspillerne havde dog knap fået armene ned før OB var tæt på at svare igen. Et indlæg fra venstre side dirigerede Søren Berg fra forreste stolpe mod det lange hjørne men Mogens Krogh kom flot op og fik bolden skubbet til hjørnespark.

Resten af halvlegen bølgede det ene velkomponerede Brøndbyangreb efter det andet ned mod OBs mål hvor en kompakt defensiv og en vågen og velspillende Karim Zaza dog sørgede for at holde fynboerne inde i kampen. Efter 36 minutters spil var Mads Jørgensen dog tæt på at bringe de blågule yderligere foran da han fik serveret bolden for fødderne af ar Dalgas tæt under mål men Jørgensens afslutning ramte en forsvarer og sprang til hjørne.

Kim Daugaard sendte fra højre side hjørnesparket ind foran mål hvor Morten Wieghorst med en forsvarer hængende på ryggen kom højest og pandede bolden i nettet til 2-0 uden chance for keeperen.

Anden halvleg blev knap så begivenhedsrig som første men det var stadig Brøndby som kontrollerede kampen 100%. OB havde i første halvleg kun haft en enkelt chance til Søren Berg og i anden halvleg blev det endnu værre for fynboerne. Trods en udpræget offensiv indstilling lykkedes det Brøndby at holde det efterhånden fuldstændig desillusionerede OB-mandskab fuldstændig fra fadet mens man selv skabte gode muligheder i den anden ende.

Mads Jørgensen måtte i første halvlegs døende minutter lade sig udskifte med en skade og efter 20 minutters spil fik han følgeskab af Allan Olesen som brutalt blev nedlagt af en frustreret Fernando Derveld som slap med et gult kort. Om det var planlagt udskiftning eller en reaktion på Dervelds overgreb ved kun OBs træner, men umiddelbart efter blev Derveld udskiftet.

Peter Madsen proklamerede tidligere på uden at det kun var et spørgsmål om tid før han igen får hul på målscoringen og midt i anden halvleg var det tæt på. Mattias Jonson fik sat sine oppasser af med en smart finte ved højre sidelinie hvorefter han smækkede et præcist indlæg ind i feltet hvor Peter Madsen kastede sig frem og fik hovedet på bolden men afslutningen gik tæt forbi mål.

Peter Madsen fik også lov til at sætte punktum for den underholdende kamp da han i sidste minut fik et perfekt skift fra indskiftede Peter Foldgast og viste at selvtilliden ikke fejler noget idet han fra kanten af feltet resolut helflugtede bolden mod det korte hjørne men Zaza kom godt ned og blokerede.

Morten Wieghorst var efter kampen godt tilfreds:

- Vi spiller en rigtig flot kamp men skal i anden halvleg med en 2-0 føring i ryggen være lidt bedre til at slå bolden rundt i egne rækker. Men det var en meget vigtig sejr vi fik i hus i dag, det var lige hvad vi havde behov for og nu skal vi forsøge at bygge videre på vores indsats i dag.

Cheftræner Michael Laudrup udbyggede:

- Sejren bliver grundlagt på en rigtig god første halvleg og på et fantastisk første mål. Et er at det spillemæssige fungerer men lige så vigtigt er det at vi er i stand til at forhindre OB i at skabe chancer.

Mads Jørgensen og Allan Olesen måtte begge lade sig udskifte med skader men Brøndbys cheftræner går på ingen måde i panik over muligvis at måtte undvære de to stamspillere:

- Vi har 23 spillere i truppen der alle har klassen til at være med på dette niveau. Desuden har spillerne i U-truppen bevist at vejen til førsteholdet ikke er så lang som tidligere senest illustreret af Peter Foldgast som for få uger siden var i U-truppen og i dag blev skiftet ind og gjorde det godt.