Svært udgangspunkt

19.09.2002 00:00

Brøndby IF får svært ved at spille sig i anden runde af UEFA Cup'en idet det torsdag aften blev til et 1-4 nederlag i Bulgariens hovedstad Sofia i det første indbyrdes opgør mellem Levski og Brøndby.

Bulgarerne startede kampen som lyn og torden og allerede efter 6 minutters spil lå bolden i nettet bag Mogens Krogh. Chilikov modtog bolden 5 meter udenfor feltet med ryggen til mål, snurrede rundt og lagde bolden ind til en helt fri Simonovisc som fra straffesparkspletten sendte bolden i mål via den ene opstander.

Den tidlige scoring satte for alvor tryk under de bulgarske kedler og 4 minutter senere burde Levski have øget føringen da en Levskispiller fik frit skud tæt under mål men Brøndby slap med skrækken da afslutningen røg forbi stolpen.

Brøndby så ikke godt ud i starten af kampen men i det 18 minut fik Mattias Jonson fra sin højrekant hårdt presset sendt et perfekt indlæg ind i feltet hvor Peter Madsen iskoldt headede den i et tomt mål til 1-1.

Udligningen tog luften ud af Levskis offensiv og Brøndby fik langt bedre fat. I det følgende kvarters tid skabte Brøndby flere gode tilbud, blandt andet burde Mattias Jonson efter 24 minutter have headet bolden i mål på ar Dalgas' fornemme aflevering, men Levski slap med skrækken og 10 minutter før pausefløjtet gik det galt.

En Levski-spiller kom til baglinien i højre side og lagde bolden over Brøndbyforsvaret og til bagerste stolpe hvor Simonovich helt umarkeret headede bolden i nettet via Mogens Kroghs fingerspidser til Levskiføring på 2-1 som holdt til pausen.

Brøndby startede anden halvleg udmærket og kørte bolden fornuftigt rundt men efter fem minutters spil blev Brøndbys offensiv hæmmet da oplæggeren til Peter Madsens udligning, Mattias Jonson, måtte lade sig udskifte. Endnu værre blev det minuttet senere da Brøndby begik frispark 5 meter udenfor feltet hvorefter Telkijski flot hamrede bolden utageligt i nettet helt oppe i krogen.

Levskis scoring gav atter bulgarerne vind i sejlene og de skabte derefter en række tilbud mod et rystet Brøndbyhold. Det gav bonus 6 minutter senere da et indlæg fra venstre side blev headet ind foran mål hvor en umarkeret Telkijski fra tæt hold kunne dirigere bolden i mål med hovedet til stillingen 4-1.

Bagud 1-4 skulle der ske noget og kort efter blev unge Thomas Hansen skiftet ind og tog plads i midtforsvaret mens Morten Wieghorst blev flyttet op på midtbanen. Om det var fordi Levski stillede sig tilfredse tilbage i egen zone eller fordi rokeringen gav resultat, er uvist men et faktum er det at Brøndby igen overtog spillet.

Det kneb dog med at skabe de helt store tilbud men et kvarter før tid var det dog tæt på en reducering da Kahlenberg fik skubbet bolden ud i højre side af feltet til indskiftede Jonas Kamper som fik trykket af men det glimrende forsøg strøg lige over sammenføjningen.

I kampens afsluttende fase begyndte frustrationerne at tage overhånd og da Peter Madsen blev groft nedlagt i kampens overtid, replicerede han med en hævnakt som kostede et rødt kort hvilket betyder at han ikke kan være med i returkampen om 14 dage.