Skuffende resultat

01.09.2002 00:00

Brøndby IF fik skuffende kun et enkelt point ud af anstrengelserne da Esbjerg søndag eftermiddag gæstede et solbeskinnet Brøndby Stadion.

Brøndby IF stillede op i en 3-4-3 formation med Mogens Krogh på mål, Allan Olesen som højre back, Auri Skarbalius som venstre back, Per Nielsen i midtforsvaret med Morten Wieghorst lige foran sig. Kim Daugaard og Thomas Kahlenberg spillede central midt med Thomas Lindrup og Mattias Jonson på henholdsvis venstre og højre kant. ar Dalgas lå som hængende angriber bag Peter Madsen.

Et velorganiseret Esbjergmandskab med mange folk bag bolden forsøgte fra første fløjt at lægge pres på men Brøndby spillede fornuftigt bolden rundt og havde initiativet i store dele af kampen mens gæsterne primært levede på kontra og dødbolde.

Brøndby havde problemer med at spille sig igennem Esbjergs kompakte og disciplinerede defensiv men i første halvlegs 20. minut burde Thomas Kahlenberg have bragt de blå-gule i front da han fik serveret bolden for fødderne af Thomas Lindrup i venstre side af feltet men fra fri position afsluttede han forbi den fjerneste stolpe.

ar Dalgas var knap et kvarter senere tæt på at åbne scoringen da hans rappe afslutning efter efter hjørnespark fra højre side prellede af på stolpen men det var en stakket frist for vestjyderne for kort efter blev selvsamme ar Dalgas nedlagt da han forsøgte at komme først til et perfekt indlæg fra Thomas Lindrup. Dommeren fløjtede uden tøven for straffe til Brøndby og Peter Madsen eksekverede usvigeligt sikkert med et spark som keeperen ikke var i nærheden af.

Stillingen 1-0 holdt til pausen og trods en ikke alt for prangende indsats i første halvleg så det dog fornuftigt ud. Brøndby havde kontrolleret første halvleg men virkede dog lidt uskarpe foran Esbjergs felt.

Anden halvleg begyndte som første halvleg sluttede. Brøndby dominerede spillet men virkede efterhånden mærkede af den seneste tids hårde program og fik sjældent for alvor sat Esbjergs felt under pres. Indimellem blev det dog til fornuftige tilbud og 10 minutter inde i anden halvleg fik Thomas Lindrup en tilfældig chance da et et forsøg fra Peter Madsen blev blokeret hen for fødderne af ham men den efterfølgende afslutning strøg lige forbi mål.

Et uimponeret Esbjerghold jagtede dog udligningen og var tæt på da bolden dansede på Brøndbys mållinie efter efter hjørnespark men Auri Skarbalius fik sparket bolden ud over sidelinien.

Brøndby havde flere fornuftige forsøg på at lukke kampen men det blev ved lige ved og næsten og i stedet går det som det ofte går. Tommy Bechmann fik fra højre side sendt et hårdt, præcist indlæg ind mellem forsvar og keeper hvor Jan Kristiansen kom til og usvigeligt sikkert headede bolden i nettet bag en prisgivet Mogens Krogh.

I kampens slutfase burde Peter Madsen have bragt Brøndby i vinderposition igen da han slap helt alene igennem men en Esbjergforsvarer nåede tilbage og fik forstyrret Madsens afslutning på en næppe helt reglementeret måde men dommeren udlod at dømme kampens andet straffespark til Brøndby og kampen sluttede således 1-1.

Sidste års topscorer Peter Madsen kom i sæsonens sjette SAS-liga kamp endelig på tavlen men var ikke tilfreds med kampens udfald:

- det var et meget skuffende resultat i dag. Vi har kontrol over kampen men alligevel får Esbjerg udlignet i det sidste kvarter. Ærgerligt at vi ikke stod distancen.

- Det var ikke nogen speciel køn kamp. Vi har været igennem et ganske hårdt program og det har sat sit præg på holdets præstationer, mere end vi havde forventet. Men nu får vi en pause på 10 dage på grund af næste uges landskamp og den kommer på et godt tidspunkt. Vi skal tage os selv i nakken og arbejde os ud af det.