Peter Foldgast tomålsskytte

22.09.2002 00:00

Peter Foldgast blev dobbelt målscorer da Brøndby IF i søndagens SAS-liga kamp mod FC Midtjylland sejrede 4-0 og dermed fik vasket pletten fra torsdagens UEFA Cup kamp eftertrykkeligt væk via en glimrende indsats og fire flotte mål.

I en jævnbyrdig start på opgøret spillede Brøndby tålmodigt bolden rundt men havde problemer med at komme forbi et defensivt FC Midtjylland som primært levede på en hyperfarlig Razak Pimpongs hurtighed i front.

Efterhånden som halvlegen skred frem fik Brøndby dog skabt et godt pres på FCM-feltet og efter et kvarters spil fik Peter Foldgast givet en forsmag på hvad der ventede da han kæmpede sig fri i højre side af feltet og fik trykket af med sit farlige venstreben men afslutningen blev blokeret af forsvaret.

Fem minutter senere var Peter Foldgast atter på spil da han i feltet modtog et indlæg fra ar Dalgas, tæmmede bolden, vippede den over en forsvarer og trykkede af men igen blokerede forsvaret.

Brøndbys pres intensiveredes som halvlegen skred frem og omkring den halve time fik Brøndby to gyldne chancer for at bringe sig på vinderkurs. Første chance opstod da Thomas Lindrup flot sendte et langt skift videre til ar Dalgas som fra kanten af feltet chippede bolden videre til Thomas Kahlenberg som trykkede af første gang. Bolden havde retning mod målets ene side men FCMs keeper kom ud i fuld længde og klarede.

Få minutter senere havde ar Dalgas igen næstsidste fod på da han blev spillet fri i højre side af Mattias Jonson, søgte mod baglinien og lagde bolden fladt ind foran mål hvor Thomas Lindrup i fri position fik bolden lidt bagved sig og dermed ikke fik afsluttet ordentligt men sendte bolden tårnhøjt over mål.

Det begyndte at ligne en af de kampe hvor Brøndby bare ikke kunne få bolden i nettet men i første halvlegs overtid tog Peter Foldgast chancen fra kanten af feltet og bragede bolden op i krydset til sin egen, holdkammeraternes og tilskuernes store jubel.

Om det var Peter Foldgasts forløsende scoring eller en opsang i pausen der var årsagen vides ikke men et faktum er det at Brøndbyspillerne fra anden halvlegs start satte maskinen et gear op og kørte midtjyderne fuldstændig ud af banen. Chancerne opstod som perler på en snor og da Peter Foldgast 8 minutter inde i anden halvleg nettede for anden gang på Thomas Kahlenbergs fornemme oplæg, var kampen i realiteten afgjort.

Brøndby satte dog på ingen måde tempoet ned og kort efter blev det 3-0 da Thomas Lindrup elegant fintede sig fri af forsvaret og fra baglinien i højre side spillede ar Dalgas helt fri foran mål hvorefter Dalgas lagde bolden helt op i krogen.

Det lignede en regulær afklapsning da netop indskiftede Ruben Bagger få minutter senere elegant tog en lang aflevering ned med brystet og iskoldt lagde bolden i mål men med 4-0 i ryggen slækkede Brøndby på tempoet og midtjyderne slap med skrækken.