Danmarks bedste talentarbejde kasseret

17.09.2002 00:00

Forleden modtog Brøndby IF et lakonisk brev fra DBU, hvor indholdet var: Brøndby IF kan ikke længere deltage i ITU projektet (integreret talentudvikling). ITU projektet er styret af Team Danmark og finansieret af Team Danmark, DBU og Divisonsforeningen. Brøndby IF er altså selv med til at finansiere et talentprojekt, som nu kasserer Brøndby IF's talentarbejde.

Årsagen er, at i Brøndby IF arbejder trænerne med holdene og ikke som konsulenter svævende uden fast tilknytning til et hold.

I Brøndby IF har vi 3 fuldtidsansatte talenttrænere: Tom Køhlert, Lars Olsen og diplomtræneren John Ranum, desuden har vi på den administrative side Kim Vilfort og Emil Bakkendorff. Begge ligeledes fuldtidsansatte. Dertil kommer, at flere af spillerne i projektet er med i vores A trup og træner under Michael Laudrup og John Faxe.

Vi er desuden den klub i Danmark, der i de senere år har produceret flest unge landsholdsspillere. P.t kan ingen danske klubber fremvise så mange unge landsholdspillere som Brøndby IF. Det er resultatet af målrettet hårdt talentarbejde af trænere og ledere i Brøndby IF og selvfølgelig også resultatet af en stor økonomisk investering i talentarbejde.

Kedeligt, at organisationerne vælger skyklapperne og dermed svigter en gruppe spillere i Brøndby IF.

'Det er utroligt skuffende, at teoretikerne i den grad har taget over i dansk ungdomsfodbold' udtaler Tom Køhlert, der i mere end 10 år harhaft ansvaret som cheftalenttræner i Brøndby IF's,og som i maj måneds DM finale i Parken var mand for at kaste den på daværende tidspunkt helt ukendte unge Thomas Kahlenberg på banen. ' Vi har et fremragende og veltilrettelagt talentarbejde med dygtige folk på alle pladser. Ungdomsarbejdet er noget meget vigtigt i Brøndby IFog det kan ikke undgås, at vores skuffelse over autoriteternes selvtilstrækkelighed vil få indflydelse på det fremtidige samarbejde. Jeg mener DBU og Team Danmark burde overveje om de er til for klubberne eller om klubberne er til for organisationerne. Jeg mener faktisk, det er en skandale, der understreger, at hele systemet trænger til en hovedreparation. ' slutter Tom Køhlert.