Madsen afgør topkamp

27.10.2002 00:00

Det holdt hårdt men 8 minutter før tid sikrede Peter Madsen med kampens eneste scoring Brøndby tre yderst vigtige point i aftenens topkamp mellem Brøndby og AaB på Brøndby Stadion da han med hovedet dirigerede et perfekt indlæg fra Thomas Lindrup i nettet.

Men det lignede ikke fuld pointhøst til Brøndby efter første halvleg. Spillet hang ikke sammen og AaB var dygtige til at møde Brøndby højt oppe på banen og sætte grus i de blå-gules kombinationsspil.

Det blev mest til halvhjertede forsøg fra distancen som enten ikke ramte målrammen eller også ikke voldte Jimmy Nielsen i AaBs mål det store besvær. Mattias Jonson var dog tæt på da han blev spillet i dybden i feltet og energisk fik prikket bolden fordi den fremstormende AaB keeper men en AaB forsvarer bakkede godt op og opsnappede bolden før den kunne trille over linien.

Aabs Jacob Sørensen havde gæsternes to bedste forsøg i første halvleg og var især meget tæt på at bringe AaB i front da han 6 minutter før pausen tog en flot tur op ad højre side, skar ind i feltet og fik trykket af men bolden strøg på tværs af målet og gik over baglinien ved fjerneste stolpe.

Det var et helt andet Brøndbyhold som kom ud til anden halvleg og lidt efter lidt fik spillerne kombinationerne til at glide. AaB levede primært på kontraer, men blev da også efterhånden trykket langt tilbage på egen halvdel.

Brøndby afsluttede flittigt fra alle vinkler men de allerfleste gange fik det flot kæmpende AaB mandskab blokeret før det blev rigtig farligt. Brøndby kom dog tættere og tættere på og midt i halvlegen måtte Jimmy Nielsen diske op med en feberredning da han fik hånden på et frisparksforsøg fra Kim Daugaard som blev rettet af i muren.

Minuttet efter blev Thomas Lindrup skiftet ind i stedet for Peter Foldgast og det var en disposition som skulle vise sig at være medvirkende til at afgøre kampen. 8 minutter før tid spillede Brøndby flot kombinationsspil i højre side hvorefter bolden blev lagt på tværs af feltet hvor Lindrup modtog den i fri position og derefter lagde et perfekt indlæg til Peter Madsen som steg til vejrs og dirigerede bolden i mål med hovedet til vild jubel fra hovedparten af de 17.543 tilskuere.

Brøndby havde derefter ikke de store problemer med at køre sejren i hus og cheftræner Michael Laudrup var da også godt tilfreds efter kampen:

- Disse topkampe er altid tætte, begge hold ved hvad det drejer sig om. Første halvleg var ikke noget at skrive hjem om rent fodboldmæssigt men i anden blev det bedre. Vi sad dernede på bænken og blev godt nervøse efterhånden som vi ikke fik scoret men tilsidst fik vi så målet. Skulle kampen have en vinder så skulle det være os.

Brøndbys målscorer Peter Madsen var glad for igen at komme på tavlen men især over de tre point:

- Uafgjort kunne vi ikke bruge til noget, vi er meget lettede over de tre point som vi skulle have hvis vi skulle hænge på i toppen. Det var dejligt at få scoret på Lindrups indlæg, også fordi jeg få minutter tidligere havde headet et tilsvarende indlæg ud til indkast.