'Levski klogere end os'

03.10.2002 00:00

Brøndby skulle torsdag aften forsøge at forvandle 1-4 til samlet sejr mod bulgarske Levski Sofia men 1. runde blev skuffende endestationen for Brøndbys Europa Cup ambitioner da man måtte nøjes med 1-1 i en kamp som foregik fuldstændig på bulgarernes præmisser.

Brøndbyspillerne kom på banen med troen på at det kunne lade sig gøre at slå bulgarerne samlet lysende ud af øjnene. Og starten på kampen var lovende, Brøndby spillede bolden tålmodigt rundt og var tæt på at komme til åbne tilbud men så skete det der ikke måtte ske.

De boldsikre bulgarere etablerede et godt kontraangreb og en Levskispiller tog derpå en skarp dribling ned mod baglinien og blev nedlagt af Allan Olesen. Dommeren fløjtede straks for straffespark som Levskis keeper eksekverede med stor sikkerhed.

Levskis scoring betød at det ikke længere var nok for Brøndby at score 3 gange, nu skulle der fire mål ind på kontoen bare for at få omkamp. Det virkede umuligt og Levski gjorde også sit yderste for at gøre tingene sure for Brøndby ved at etablere en veritabel menneskemur foran eget felt og leve på giftige kontrastød mens Brøndbys spillere gang på gang blev stoppet før det blev rigtig farligt.

Det blev dog til sporadiske tilbud før pausen og med lidt held kunne Thomas Kahlenberg og Kim Daugaard have bragt lidt spænding ind i opgøret men deres forsøg gik enten ved siden af eller blev blokeret.

Anden halvleg var næsten et kvarter gammel før Brøndby for alvor blev farlige igen. Thomas Kahlenberg, som bliver bedre fra kamp til kamp, tog en flot tur på baglinien i venstre side og lagde efterfølgende bolden skråt tilbage i feltet hvor den blev sparket i mål men linievogteren vinkede for at den havde været ude over baglinien.

Minuttet efter var Kim Daugaard tæt på at lægge bolden i mål efter hjørnespark men hans afslutning fra tæt hold strøg forbi mål.

Martin Retov fik få minutter efter sin debut for Brøndby da han blev skiftet ind i stedet for Kim Daugaard og gjorde det fornuftigt men blev sat ind på et tidspunkt hvor troen på miraklet var ved at være væk hos medspillerne og havde derfor svære betingelser.

En smule opmuntring fik Retov og holdkammeraterne da Mads Jørgensen 20 minutter før sidste fløjt sendte et perfekt indlæg ind i hovedet på Mattias Jonson som ikke svigtede men scorede sikkert med et velplaceret hovedstød.

Levski havde dog fuld kontrol og kunne uden problemer køre den samlede sejr hjem på effektiv vis.

Brøndbys keeper Mogens Krogh var efter kampen skuffet:

- Jeg er utroligt skuffet. Dybt i mit hjerte troede jeg på at det kunne lade sig gøre men det blev slået i stykker af det første mål. Indstillingen var god nok men vi ramte bare ikke dagen hvor en samlet sejr kunne hives i land. Men vi må konstatere at kampen blev tabt i Sofia hvor vi leverede en skuffende indsats.

- Set over to kampe var Levski klogere end os, vi tabte til et godt hold. Østeuropæisk fodbold er stærkt undervurderet, det viste de specielt i den første kamp men også i dag.