'Fuldstændig tåbeligt'

06.10.2002 00:00

På trods af markant overvægt i spil og chancer, fik Brøndby IF overraskende ikke point ind på kontoen da oprykkerne fra Køge gæstede Brøndby Stadion søndag aften. 1-2 stod der på resultattavlen efter dommerens sidste fløjt og det var ikke et resultat som Brøndbys cheftræner Michael Laudrup kunne bruge til ret meget:

- Det er fuldstændig tåbeligt at smide tre point væk på denne måde. Vi bliver lullet i søvn af vores tidlige scoring og for mange spiller under niveau. Mod nyoprykkere på hjemmebane skal vi simpelthen vinde hvis vi vil genvinde danmarksmesterskabet.

Men kampen startede ellers godt for de blå-gule. Allerede efter 8 minutters spil steg Per Nielsen til vejrs i feltet og headede et hjørnesparksindlæg ned for fødderne af Peter Madsen som fra tæt hold ingen problemer med at sende bolden i nettet.

Den hurtige føring gav Brøndbyspillerne ro og angrebene begyndte at rulle ned mod Køges felt som i lange perioder var decideret belejret men for ofte var sidste pasning upræcis og Køge holdt med vilje og gejst Brøndby fra at skabe 100% chancen som kunne have lukket kampen mens de selv levede på spredte kontraangreb.

Brøndby var dog tæt på at gå til pause med en tomålsføring i ryggen da Peter Madsen to minutter før pausefløjtet fik snittet et hjørnesparksindlæg videre til Morten Wieghorst som fik afsluttet fra tæt hold men Køges forsvar fik reddet på stregen og ekspederet bolden ud af feltet.

Brøndby startede anden halvleg som lyn og torden og lagde et tungt pres på Køges felt som var tæt på at give udbytte da Mads Jørgensen tog en glimrende tur op ad højrekanten og lagde bolden ind i feltet hvor Dalgas forsøgte at kæle bolden ind i det lange hjørne men marginalerne var ikke med Dalgas som kort tid efter blev udskiftet med Martin Retov som dermed debuterede i SAS-ligaen mod sin gamle klub.

Retov havde dog kun været på banen i to minutter før Køge udlignede. Et indlæg fra højre fandt en umarkeret Anders Clausens hoved i feltet som ekspederede bolden i nettet via Mogens Kroghs fingerspidser.

Udligningen rystede Brøndby som febrilsk pressede på for at generobre føringen. Køge stod i perioder i eget felt og sparkede væk men alt for sjældent fik Brøndby åbne chancer ud af anstrengelserne. I stedet gav det kompromisløse pres åbninger i den anden ende og i sidste minut gav det pote for Køge da et langt indlæg blev headet ned for fødderne af en helt fri Allan Nielsen som uden problemer unne passere Mogens krogh i målet fra tæt hold.

Brøndbys keeper og anfører Mogens Krogh var efter kampen dybt skuffet:

- Det var direkte pinligt det vi leverede i dag. Vi har fuld kontrol i første halvleg og skal lukke kampen men i anden halvleg forærer vi dem så to mål. Vi begår igen nogle fejl som vi har begået tidligere og som skulle være blevet rettet men åbenbart ikke er blevet det.

- Det ideelle ville være at vi skulle spille om 3-4 dagen igen så vi kunne vaske denne plet af os men desværre har vi 14 dage til næste kamp. Til gengæld giver det os så muligheden for at få nogle af de skadede spillere med igen.