Faxe gør status

10.10.2002 00:00

- Vi havde en plan da vi startede i sommer. Vi vil stå for fremadrettet, positiv fodbold, den slags der får folk til at komme ud på stadion om søndagen. Vi vidste at der skulle foretages nogle ændringer men ting tager tid og vi hverken kan eller vil ændre alt på en gang så der vil gå noget tid før omstillingen er helt gennemført.

Ordene er assistenttræner John 'Faxe' Jensens. Efter 11 spillerunder i SAS-ligaen, 6 Europa Cup kampe og en Super Cup kamp, gør Faxe status over makkerparret Michael Laudrup/John 'Faxe' Jensens første tre måneder i spidsen for Brøndby IFs SAS-liga mandskab:

- Vi vidste på forhånd at der ville være kampe hvor spillet ikke ville fungere, især her i starten, men spillerne har forholdsvis hurtigt vist noget af det vi gerne vil se og det er vi godt tilfredse med.

- Vi har spillet mange kampe med godt fodbold uden at få de resultater som vi har fortjent, blandt andet mener jeg at vi skulle have haft point i kampene mod AB og Køge, og det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende men alt i alt er det gået som forventet med pil opad.

Forventningspresset fra fans og presse er enormt men det skræmmer ikke Faxe:

- I en klub som Brøndby er presset for resultater der altid, uanset om det går godt eller dårligt. Sådan er det på topplan men det er vi vant til og presset får os ikke til at gå på kompromis med vore idéer. Det vi skal koncentrere os om er at spille vort eget spil og være med i toppen af ligaen når vi går på vinterferie.

John 'Faxe' Jensen er ikke i tvivl om hvad der skal sættes ind på at få rettet:

- Vi har indkasseret mange mål imod os på grund af dumme fejl mens vi sjældent kommer let til vores mål og ofte selv skal spille fremragende for at score.

- Vi spiller offensivt og risikobetonet men det er ikke det der koster bagude, vi når som regel at komme på plads i defensiven når vi mister bolden. Problemet er at vi begår for mange personlige fejl som prompte bliver straffet og dem skal vi arbejde hårdt på at minimere.