Dame ungseniorhold i Brøndby i 2003

03.10.2002 00:00

Brøndby IF fortsætter satsningen på damesiden i klubben. Det sker ved oprettelsen af et ung - seniorhold der er tiltænkt årgangene 85- 84 og 83.

Årsagen til dette skridt er flere. Dels er der faktuelt 13 pigejuniorspiller der efter indeværende sæson rykker op i seniorafdelingen, og af disse vil ikke alle kunne tilspille sig en plads på elitedivisionsholdet eller DS-holdet.

Det efterlader i Brøndby IF en del piger som ganske enkelt ikke har et hold at træne og spille med.

Klubbens 3. senior er nemlig et forholdsvis lukket hold bestående af lidt ældre spillere, mange af dem tidligere elitedivisionsspillere og A-landsholdsspillere.

Sidste hold i Seniorafdelingen er et Old-girls hold. Formanden for Brøndby IF's dameafdeling Gert Raasdal udtrykker det således:

- Med den styrke vort Elitedivisions hold har, og med et 2. hold der endnu engang er blevet vinder af DBU's Danmarksserie, så er det kun de allerstørste talenter der kan gå direkte fra juniorholdene og ind på en stamplads på et af de to bedste seniorhold.

- Det er et kæmpeproblem, for der er ingen tvivl om at mange af vore oprykkede juniorer med lidt flere år på bagen vil kunne komme i betragtning.

- Men overgangen fra junior til senior er uhyre vanskelig, langt mere vanskelig end på herresiden i dansk fodbold og har vi ikke et ordentligt alternativ, der samtidig til stadighed formår at udvikle de unge spillere, så vælger de enten at flytte til andre klubber, eller i værste fald helt at droppe fodbolden.

- Frafaldsprocenten på landsplan i denne fase af pigernes fodboldliv er katastrofal stor, og det kan kun løses ved at skabe trygge og samtidig udviklende rammer for de piger der gerne vil spille fodbold, men som måske skal bruge nogle år endnu før det vil vise sig om talent, lyst og tid holder til de store sportslige udfordringer i den absolutte top af dansk damefodbold.

- Vi håber med dette initiativ at kunne formå at stoppe frafaldet blandt ungseniorerne, dels håber vi på at det vil få de piger, der ellers på forhånd havde afskrevet sig selv chancen for at finde en plads i systemet til at blive, og dels har vi en stålfast tro på at vi, med dette initiativ, om 4-5 år vil se spillere i elitedivisionen, som ellers ville have været
tabt for dansk damefodbold.

- Jeg anser dette for en dyb nødvendighed, hvis hele den store elitesatsning i dansk damefodbold skal lykkes. For kun gennem en fastholdelse af de unge spillere der på sigt kunne have potentialet, men som ville være i fare for at droppe ud på grund af manglende udsigt til tryghed og udvikling, vil det være muligt at gøre bredden af eliten tilstrækkeligt stor til at kunne løfte hele det ambitiøse projekt.

Gert Raasdal erkender dog at der er et turneringsmæssigt problem i og med at holdet som nystartet må begynde fra bunden af i turneringshierarkiet, og derfor også efter al sandsynlighed må bruge nogle år før de sportslige udfordringer i turneringen vil matche pigernes niveau.

- Det er vi ganske klar over, fortsætter Gert Raasdal, men dels må vi forsøge at påvirke DBU og Unionerne ? Det er jo dybest set også i deres interesse at vi forsøger at gøre en ekstra indsats på ungsenior siden. Og derudover går vi med en ide' om at få skabt fundamentet til en decideret talentturnering med udgangspunktet i de tre årgange 85, 84 og 83, der skal spilles på hverdage og på tværs af spillernes daglige holdtilknytninger.