Uafgjort mod FC Midtjylland

17.11.2002 00:00

Skuffende måtte Brøndby nøjes med det ene point da man søndag aften gæstede FC Midtjyllands hjemmebane. Brøndby holdt en 1-0 føring helt frem til overtiden og vadede i chancer for at lukke kampen men udnyttede dem ikke og i stedet fik hjemmeholdet udlignet i overtiden.

Brøndby startede kampen fornuftigt og fik skabt en del fornuftige chancer primært på hurtige opløb. Tættest på i starten af kampen var Peter Madsen og ar Dalgas der havde udmærkede tilbud da de forsøgte sig med lob i det 10. og 12. minut men de overplacerede begge.

Efter en halv times spil burde Peter Madsen have bragt Brøndby foran da han på et flot kontraangreb spillede bolden ud i højre side til Mads Jørgensen som tog et træk og lagde den skråt tilbage til en helt fri Peter Madsen som fra 10-11 meters afstand hamrede bolden over mål.

FC Midtjylland havde indtil da levet på tilfældige chancer men i første halvlegs sidste minutter var de tæt på et føringsmål i to omgange. To minutter før pausefløjtet førte Rathe bolden op mod Brøndbys felt og lagde den ud i venstre side af feltet hvor Pimpong var helt fri men lynhurtige Allan Olesen kom godt tilbage og erobrede bolden.

Minuttet efter fik en FCM-spiller sendt et godt skud mod mål som blev blokeret ud i højre side af feltet hvor der igen blev trykket af men denne gang stod Mogens Krogh i vejen, returen endte igen hos en FCM-spiller som slap til baglinien og lagde et hårdt indlæg ind i feltet hvor den blev ekspederet over mål og Brøndby slap således med skrækken og kort efter fløjtede dommer Milton til pause.

FC Midtjylland fik anden halvlegs første chance da et hårdt indlæg fra Kenneth From blev snittet lige forbi mål af Pimpong men derefter overtog Brøndby kampen.

Brøndbys tiltagende dominans førte dog i første omgang ikke til mange åbne chancer men 13 minutter inde i anden halvleg burde Peter Madsen have fået straffespark da Martin Nielsen hev ham i trøjen da Madsen søgte en løs bold i feltet men dommerens fløjte var tavs.

Brøndby kom dog tættere og tættere på og midt i anden halvleg kom så den forløsende scoring. Morten Wieghorst førte bolden frem og fra egen banehalvdel lagde han en perfekt stikning til lynhurtige Jonas Kamper som rundede sin oppasser og opfangede bolden, søgte ind i venstre side af feltet og koldt lagde den i mål i det lange hjørne.

FCM var nu tvunget til at forcere i jagten på en udligning og havde også et godt tilbud til Pimpong som modtog bolden i feltet, vendte rundt, rundede oppasser og Mogens Krogh og afsluttede i sidenettet fra en spids vinkel men Brøndby havde ellers fuld kontrol.

Brøndby havde chancer til at lukke kampen i slutfasen, blandt andet da Peter Madsen i kampens døende minutter først fik hovedet på et perfekt indlæg fra Mads Jørgensen men headede lige på keeperen og dernæst slap helt alene igennem men ikke fik rundet keeperen.

Brøndby blev hårdt straffet for den manglende udnyttelse af chancerne da Thomas Rathe i overtiden fik udlignet for midtjyderne på et godt venstrebenshug fra kanten af feltet som Mogens Krogh ikke havde skyggen af chance for at klare og cheftræner Michael Laudrup var da også stærkt utilfreds efter kampen:

- Det er svært at vinde en kamp hvis man ikke kan vinde i dag. Vi har fire 100 % chancer for at afgøre kampen før de udligner. Hvis man ser på kampen i dag forstår man hvorfor vi kun scorer 1 mål pr kamp, det går bare ikke på hvis man vil være med i toppen.

- Vi skal vinde 3-0 eller 4-0 idag men får ikke scoret yderligere og hvis du fører 1-0 og ikke lukker kampen er der altid en risiko for en at en tilfældig chance skal give udligning.

- Der er to kampe tilbage inden vinterpausen, heldigvis. Vi skal til at vinde kampe, vi skal score på chancerne, det er ikke godt nok at brænde så mange chancer. Med de spillere vi råder over er der potentiale til meget mere men hvis vi vil være med på topplan går det ikke at sætte point til som idag.