Til Brøndby IFs fans

18.11.2002 00:00

Kære venner

I dag fortæller Brøndby i en meddelelse til Fondsbørsen, at klubben tilføres 30 mio. kroner. Det er Brøndbyernes Idrætsforening, Røsler Holding ApS og Codan Forsikring A/S, der tegner aktier, og det er en god nyhed for alle, der holder af Brøndby.

Det er ingen hemmelighed, at Brøndby de seneste par år har haft det, man kalder en stram likviditet. Omskrevet til let forståeligt dansk betyder det, at vi har skullet passe på pengene. Det skal man altid, men netop i disse år er der brug for at være ekstra opmærksom.

I forbindelse med stadionbyggeriet optog vi nogle lån, som vi ønsker at betale tilbage hurtigt. Derfor sidder vi en lille smule hårdt i det for tiden. Jeg har selv et par gange brugt sammenligningen med et par, der køber et nyt hus. I de første par år er der ikke så meget at rutte med, men ret hurtigt bliver det mindre tungt.

Det er den situation, vi er i. Og den er blevet forstærket af, at transfermarkedet er gået fuldstændig i stå. Der handles stort set ikke fodboldspillere for øjeblikket, og det har også ramt vores klub.

De 30 mio. kroner, vi nu får 'i kassen', giver os handlefrihed, men det er ikke lig med en massiv oprustning på spillersiden. Jeg har fulgt debatten på nettet og har fuld forståelse for, at I som fans peger på mulige emner til Brøndby-truppen. Men vores prioritering lige nu er fortsat at give en række unge spillere chancen for et gennembrud, hvilket ikke vil afholde os fra at supplere truppen med topspillere, som vi gjorde det i tilfældet med Morten Wieghorst. Men det skal være spillere, der er markant bedre end dem, vi kan rekruttere blandt vores egne talenter.

Det ærgrer os alle, at vi ikke har indsamlet fem-seks point mere i efteråret, men det betyder ikke, at vi har opgivet at forsvare mesterskabet. Det er fortsat vores mål. Jeg synes, at der er mange tegn på, at Michael Laudrup har givet hele klubben et frisk pust. Alle er enige om, at vi spiller den mest kompromisløse form for fodbold med vægt på at underholde. Når først spillerne er blevet modnet og Michael Laudrups tanker indarbejdet, skal de andre være rigtigt gode for at slå os.

Vi er ikke bare blandt Skandinavien førende klubber. Vi har også de bedste fans. Jeres støtte er med til at flytte spillerne og forbedre chancerne for sejr. Det er rart for klubben at vide, at vi altid kan regne med jer.


Med venlig hilsen

Per Bjerregaard