Sene scoringer sikrede tre point

30.11.2002 00:00

Brøndby fik lørdag eftermiddag den perfekte resultatmæssige afslutning på efterårssæsonen da Køge på egen bane blev besejret med 2-0 efter en hård fight. Peter Madsen blev allerede i slutningen af første halvleg udvist for brok men Brøndbyspillerne gav aldrig op og sikrede sig sejren på to sene scoringer af indskiftede Mattias Jonson og Peter Foldgast.

Brøndby startede kampen godt og allerede efter 6 minutter var Peter Madsen tæt på en føringstræffer da Mads Jørgensen slap til baglinien i venstre side og lagde bolden ind foran mål hvor Madsen stod godt placeret tæt under mål men en forsvarer kom imellem i sidste øjeblik og fik prikket bolden over baglinien.

Bortset fra et par halve chancer på frispark og Allan Ravns flugter fra kanten af feltet var det dog ikke meget Brøndby producerede af målchancer før pausen. Hjemmeholdet kom efterhånden bedre med men skabte heller ikke det store og var farligst på nogle uortodokse hjørnesparkssituationer hvoraf en enkelt dog var tæt på at bringe dem i spidsen da Henrik Eggerts hamrede en retur fra feltet lige forbi mål via Mads Jørgensens fod men tættere på kom Køge ikke.

Den spillemæssigt fornuftige men chancefattige første halvleg var ved at rinde ud da begivenhederne for alvor tog fart. Peter Madsen brokkede sig til dommer Knud Erik Fisker over en kendelse og modtog en advarsel og fik sekunder senere sin anden advarsel for brok og måtte således gå i kabinen kort før pausen.

I starten af anden halvleg var det ikke til at se at Brøndby var en mand i undertal. Bolden blev spillet flot rundt på den tunge bane men efterhånden trak Laudrups tropper sig længere tilbage på og satsede på kontra. Køge blev sjældent farlige men 10 minutter inde i halvlegen måtte Mogens Krogh alligevel diske op med en feberredning på Henrik Madsens flotte langskud som blev vippet på tværstangen.

Det lignede efterhånden Brøndbys første 0-0 kamp i umindelige tider. Den flotte stime med mindst en scoring i hver kamp stod for fald idet Brøndbyspillerne med en mand i undertal koncentrerede sig om at holde Køge fra fadet og sjældent fik spillet sig til chancer men et kvarter før tid blev også Køge reduceret til 10 mand da Henrik Eggerts sparkede ud efter Allan Olesen i en situation hvor bolden var væk.

Med den talmæssige underlegenhed borte, satte Brøndby sig igen tungt på kampen og allerede 3 minutter efter udvisningen
bragte indskiftede Mattias Jonson Brøndby foran da et tørt hug fra Jonas Kamper blev blokeret på tværs af feltet hvor Jonson satte hovedet på og dirigerede bolden i et tomt mål.

Resten af kampen blev afviklet fuldstændig på de blå-gules præmisser og det var helt efter bogen at en anden indskifter, Peter Foldgast, fik lukket kampen definitivt 3 minutter før sidste fløjt med en kølig afslutning med højrebenet efter at have afdriblet to forsvarere.