Pligtsejr over FV. København

10.11.2002 00:00

Det virkede som om at Brøndbyspillerne allerede var gået på vinterpause i den indledende fase af kvindernes Elitedivisionskamp mod FV. København lørdag eftermiddag på Brøndby Stadion. Meget lidt hang sammen i de første 20 minutter, og ingen kunne have brokket sig , hvis Københavnerne i den periode havde bragt sig foran både 1 og 2-0. Men heldigvis kunne man endnu engang konstatere at Tine Cederkvist i Brøndbymålet var en sikker sidste skanse, og med gode redninger og indgreb holdt Tine FV. København fra at komme på scoringstavlen.

I det 22. minut fik Brøndby IF. Endeligt spillet sig frem til en regulær målchance, da Anna Jørgensen modtog bolden i medløb lige uden for straffesparksfeltet og satte kursen direkte mod mål.

Det virkede umiddelbart som en klar nødbremse fra FV. Københavnerens side, men den ellers yderst kompetente dommer, Bettina Norman, valgte at lade kortene blive i lommen, og nøjedes med at dømme straffesparket. Janni Lund Johansen eksekverede usvigelig sikkert fra 11. meters pletten, og bragte dermed Brøndby IF, lidt ufortjent, i front med 1-0. Anna Jørgens fulgte op med en scoring til 2-0, og alting syntes til at 2. halvleg blot skulle køres hjem på rutinen.

Men de godt spillende københavnere ville det anderledes, og mens Brøndbyspillerne atter forfaldt til alt for ide' forladt spil, fejlafleveringer og ukonsentration, så fortsatte FV København spillerne med at tro på tingene. Det brændte flere gange på i Brøndbyforsvaret, der også i denne periode kunne prise sig lykkelige for at Tine Cederkvist havde én af sine aller bedste dage. I det 66. minut kunne hun dog intet stille op overfor FV.københavns netop indskiftede Janne Christensen, der scorede efter et par kontraer tæt under mål.

Heldigvis blev den scoring indledeningen til et stærkt pres fra Brøndby pigernes side, tempoet blev sat et par gear op, og endelig viste forskellen på rækkens nr. 1 og 5 sig for alvor. Janni Lund Johansen lukkede og slukkede reelt kampen i det 72. minut da hun flot satte bolden i kassen til 3-1. Denne scoring blev fulgt op af endnu en Anna Jørgensen scoring blot 3 minutter efter, og selvom FV. København havde en kæmpechance kort før tid, var sejren aldrig i fare.

Dermed fik holdet sat et resultatmæssigt flot punktum for et helt forrygende efterår. Holdet overvintrer med mindst 6 point til de nærmeste forfølgere, det er blevet til 11 sejre ud af 12 mulige, virkelig en imponerende præstation. Holdet har ligeledes spillet sig i Pokal kvartfinalen, hvor holdet møder OB i den tidlige forårssæson.