Igen 1-1 mod Esbjerg

10.11.2002 01:00

Historien gentog sig da Esbjerg søndag aften var på besøg på Brøndby Stadion. Sæsonens første møde mellem de to klubber sluttede 1-1 efter en kamp hvor Brøndby startede bedst og Esbjerg i anden halvleg efterhånden overtog styringen og fik udlignet og i aftenens opgør var drejebogen for opgøret ikke meget anderledes.

Brøndby lagde stærkt ud og to gange i løbet af de første minutter slap Mattias Jonson til baglinien i højre side og lagde gode indlæg ind i feltet hvor Madsen og Kahlenberg var tæt på.

Kort efter burde Peter Madsen have bragt Brøndby foran da Cagara smart sendte Dalgas afsted på venstrekanten hvorefter Dalgas tog et træk ind i banen og lagde bolden perfekt ind midt for mål hvor Peter Madsen uhindret kunne sætte hovedet på men Madsens afslutning sad lige i næverne på Esbjergs keeper.

Brøndby fortsatte dog presset og efter 16 minutter gav det bonus. Mattias Jonson tæmmede en svær bold i højre side af feltet, lagde den derefter ind foran mål hvor Brøndbyspillerne trillede bolden frem og tilbage for at komme til afslutning og til sidst endte den hos Thomas Kahlenberg som fra kanten af feltet lagde den helt op i krogen med venstrebenet.

Kahlenberg burde have udbygget føringen få minutter senere da Mattias Jonson igen slap fri i højre side og lagde bolden ind i feltet men Kahlenbergs forsøg blev blokeret flot af keeperen.

Esbjerg havde i kampens start ikke vist meget men efterhånden fik de stærke vestjyder kæmpet sig ind i kampen og havde i første halvlegs slutfase to farlige skudforsøg fra højre side af feltet men det ene gik forbi og det andet tog Mogens Krogh sig af og Brøndby kunne således gå til pausen med en spinkel 1-0 føring.

Brøndby var i onsdags ude i 120 minutters hård pokalfodbold mod OB og det blev mere og mere tydeligt som anden halvleg skred frem. Brøndbyspillerne virkede slidte og Esbjerg overtog mere og mere og pressede Brøndby langt tilbage på banen. Brøndbys forsvar kæmpede - med en storspillende Per Nielsen i front - dog heroisk og Esbjergs muligheder begrænsede sig mest til tilfældigheder efter lange bolde fra egen backkæde.

Men vestjyderne kom tættere og tættere på og midt i anden halvleg slap Jan Kristiansen helt fri midt for mål men overplacerede sin afslutning som strøg lige forbi den ene opstander.

Brøndbys skabte ikke meget i anden halvleg på trods af at betingelserne for kontrachancer var gode med Esbjergs efterhånden kompromisløse offensiv. Alt for ofte blev kontraangrebene sløset væk med upræcise afleveringer men et kvarter før tid fik Brøndby alligevel kontrachancen der kunne havde lukket opgøret.

Thomas Kahlenberg modtog bolden midt på Brøndbys halvdel, førte den frem til midtlinien og lagde derefter en perfekt stikning til Peter Madsen som fra venstrekanten satte kursen direkte mod mål med tre forsvarere halsende efter sig. Da Madsen nåede ind i feltet forsøgte han at lægge bolden på tværs til en helt umarkeret Mads Jørgensen som kunne have sendt bolden i et tomt mål men Madsens aflevering ramte en forsvarers fod og gik over baglinien.

Esbjerg fortsatte sin jagt på udligningen og 8 minutter før tid gav det gevinst. Evigt udfordrende Tommy Bechmann tog chancen fra kanten af feltet og hans afslutning med venstrebenet blev rettet af i forsvaret og snød fuldstændig Mogens Krogh i målet og trillede ind ved den nærmeste stolpe.

Esbjerg fortsatte presset i de sidste minutter men kampen sluttede 1-1, et resultat som Brøndbys cheftræner Michael Laudrup mener at Esbjerg kan være mest tilfreds med:

- Esbjerg burde have været bagud med to ved pausen og udligner sent på et heldigt mål så de har mest at være tilfredse med. Det lignede en gentagelse af vores sidste kamp mod Esbjerg. Første halvleg er tilfredsstillende men i anden får de presset os for langt tilbage. Om det er fordi de 120 minutters pokalkamp mod OB stadig sidder i benene er uvist. Efterhånden som de pressede os langt tilbage sad man og frygtede at de skulle få udlignet og det skete da også.

Mogens Krogh blev kåret som kampens bedste spiller og kunne ikke stille noget op ved Esbergs udligning:

- Tommy Bechmanns afslutning ramte Auri to gange og ændrede retning.

- Vi spiller ikke godt i anden halvleg, vi stresser for meget og smider for mange bolde væk. Efter den første halve time overlod vi initiativet til Esbjerg og bakker alt for meget. Vi var bestemt ikke gode idag men har chancer til at lukke kampen men forvalter dem ikke.