'Det er vilkårene'

20.11.2002 00:00

Brøndbyspillerne Per Nielsen og Morten Wieghorst er begge i truppen til Danmarks landskamp mod Polen som spilles i aften og igår spillede Allan Olesen, Jonas Kamper og Thomas Kahlenberg på U21 landsholdet hvilket betyder at cheftræner Michael Laudrup har måttet se bort fra fem spillere i starten af ugen:

- Morten Wieghorst og Per Nielsen kommer tilbage i morgen og så er vi fuldtallige igen. Når alle landsholdsspillere er til landskamp drejer det sig om 7-8 stykker og det giver naturligvis ikke de bedste betingelser med hensyn til vores træning, især når spillerne først når hjem til fredagstræningen fordi landsholdene har været på udebane, men det er vilkårene.

- På den ene side vil man gerne have at spillerne er i klubben så man kan arbejde med dem men på den anden side er det en anerkendelse når de er udtaget til de forskellige landshold. Samtidig kan det være en værdifuld adspredelse for dem at være i andre rammer og det er positivt.

- Især for de unge er det gavnligt at få erfaring med andre forhold og spille mod dygtige modspillere. Det kan godt blive for meget men spillerne vil gerne med selv, det er jo en stor oplevelse for dem. Man skal ikke pylre om dem men samtidig heller ikke drive rovdrift.

- Det er dog rigtig irriterende når spillerne kommer hjem med skader. I min tid som assistenttræner for landsholdet blev Ebbe Sand skadet i forbindelse med to landskampe indenfor kort tid og det var ikke så heldigt. Hans klub blev sur og det var selvfølgelig fuld forståeligt men vi gjorde altid meget ud af at skåne dem som havde problemer eller havde et hårdt program.