Damerne rejste sig

02.11.2002 00:00

Efter den meget dårlige indsats i sidste uge mod Elitedivisionens agterlanterne, Horsens, lykkedes det i denne week-end for Brøndby's 1. damehold at rejse sig fornemt i den svære udekamp mod Vejle.

Traditionelt har holdet altid haft det svært på Vejle Stadion, men denne lørdag ville pigerne det anderledes. Brøndby pigerne kom bedst fra start, satte termpoet, og allerede efter 11. minutter sparkede Ditte Larsen bolden i mål til 1-0. Herefter styrede Brøndby holdet kampen indtil et kvater før pausesignal, hvor Vejle spillerne for alvor fik lagt et ubehageligt pres på Udeholdet. Dette pres varede 5-6 minutter, og kunne have resulteret i en udligning, men heldigvis var Julie Rydahl på pletten i det 38. min og øgede føringen til 2-0.

Straks efter 2. halvlegs begyndelse viste Vejle atter tænder, de fightede med alt hvad de havde, og fik lagt et pænt pres. Havde holdet i denne periode fået scoret, så er der nok ingen tvivl om at en Brøndby sejr ville være i fare.

Men kampen blev reelt lukket og slukket da Janni Lund Johansen i det 80. min. Kunne score sikkert på et, dog noget tvivlsomt dømt, straffespark begået mod Anna Jørgensen. I kampens sidste minut blev resultatet yderligere styrket, da en Vejle spiller rettede et skud af som snød Vejle keeperen.

Brøndbytræner Peder Siggard var både tilfreds og lettet efter kampen: Vi rejste os efter den ringe indsats mod Horsens i sidste uge. Spillerne viste i dag at de kan når de vil, og jeg erindrer ikke en så klar sejr nogensinde i Vejle, hvor vi ofte har det virkelig svært. Vejle kæmpede bestemt godt, og vagte os i perioder store problemer, men jeg mener ikke der efter kampen er tvivl om, at vi så absolut var klart bedst'

Elitedivisionsholdet er med sejren sikker på at overvintre på førstepladsen i rækken, sidste kamp inden vinterpausen spilles hjemme på bane 2. på lørdag d. 9. nov. Kl. 13.00. mod FV. København.

Kampfakta:
Vejle - Brøndby IF0-4
11. min. Ditte Larsen
38. min. Julie Rydahl
80. min. Janni Lund Johansen (str.)