Brøndby i kvartfinalen

06.11.2002 00:00

Mogens Krogh blev helten da Brøndby onsdag aften besejrede OB i Dong Cup efter forlænget spilletid og straffespark. To af OBs fire første forsøg fra pletten snuppede den rutinerede keeper og da Martin Retov, Auri Skarbalius, ar Dalgas og Peter Foldgast alle nettede, avancerede Brøndby til kvartfinalen som spilles til foråret.

Inden afgørelsen faldt, var der gået 120 spilleminutter med intense nærkampe og momentvist godt spil. OB spillede ud fra en kontrolleret defensiv og spillede primært bolden op til bomstærke Miti som skulle holde på den til han fik hjælp mens Brøndby dominerede i spillet og skabte en del tilbud men endnu en gang ikke fik uddeling nok.

Mattias Jonson lagde for allerede efter fem minutter da et hjørnesparksindlæg blev headet ned for fødderne af ham hvorefter han resolut trykkede af men Karim Zaza i OBs mål indledte en stor aften i målet med at klare med en refleksredning.

OB skabte i starten af kampen flere gode tilbud på lynhurtigt opspil men Mogens Krogh var vågen og spillede en solid kamp. Efterhånden som første halvleg skred frem blev der dog lukket godt af og fynboerne fik sværere og sværere ved at tilspille sig chancer.

I den anden ende var en veloplagt Jonas Kamper manden bag de fleste aktioner. Gang på gang udfordrede han sin direkte modstander med sin hurtighed og adskillige gange fik han smidt kvalificerede indlæg ind i feltet.

Det var dog fra den modsatte fløj at opspillet til Brøndbys føringsmål kom. Mattias Jonson modtog bolden, tog et træk tilbage i banen og afventede Madsens dybdeløb og lagde derefter en perfekt dyb bold ind i feltet som totalt snød OBs bageste kæde således at Madsen i fri position iskoldt kunne lægge bolden i nettet fra tæt hold.

Få minutter senere burde Thomas Kahlenberg have øget til 2-0 da han blev spillet helt blank med Karim Zaza af Jonas Kamper men Kahlenbergs afslutning tog stolperoden og Brøndby kunne således gå til pause med en en spinkel føring.

Fra anden halvlegs start blev Dennis Cagara sat ind i stedet for en småskadet Kim Daugaard hvilket betød at Morten Wieghorst blev flyttet op på midtbanen mens Auri spillede resten af kampen i midtforsvaret.

Anden halvleg blev en meget fysisk præget affære hvor de kontant spillende fynboere gav alt for at komme tilbage i kampen. OB sad konstant tæt på Brøndbyspillerne men med både fight og godt kombinationsspil spillede Brøndby sig som oftest ud af de tætte markeringer og tilspillede sig flere gode tilbud som burde have lukket kampen men den forløsende scoring udeblev.

8 minutter før tid så det dog ud til at det alligevel skulle lykkes da Morten Wieghorst tog et langt ryk og modtog bolden i feltet hvorefter han blev nedlagt. Dommeren pegede straks på pletten og Peter Madsen blev sat til at eksekvere men Karim Zaza gik til den rigtige side, snuppede straffesparket hvorefter OB etablerede et hurtigt kontraangreb som endte med at OB fik et frispark en meter udenfor Brøndbys felt. Kenneth Møller Pedersen satte flot frisparket helt oppe i krogen uden skygge af chance for Mogens Krogh og kampen så ud til at skulle i forlænget spilletid.

Men inden dommeren nåede at få blæst anden halvleg af, var ar Dalgas og Peter Madsen millimeter fra at afgøre kampen til Brøndbys fordel. ar Dalgas modtog få minutter før tid bolden i venstre side, søgte mod feltet og fra 20 meter lobbede han flot bolden over hele forsvaret og keeperen men bolden tog stolpen. Peter Madsen opsøgte returbolden og headede bolden modsat hvor den tog den anden opstander.

Den forlængede spilletid fik en hektisk start hvor Kahlenberg og Dalgas havde gyldne tilbud til at bringe Brøndby i front men Kahlenbergs forsøg fra tæt hold efter frispilning af Wieghorst blev klaret med en strålende parade af Zaza og Dalgas hamrede Jonson flotte indlæg tårnhøjt over mål.

Efterhånden meldte trætheden sig hos spillerne og alle ventede på straffesparkene men OBs Jesper Christiansen var alligevel uhyre tæt på at afgøre kampen da han slap fri i feltet og lobbede bolden over Mogens Krogh men bolden tog tværliggeren og sprang i spil igen.

Den forlængede spilletid endte uden scoringer og adgangen til Dong Cup'ens kvartfinale skulle således afgøres på straffespark. OB havde måske et psykisk overtag idet Zaza tidligere i kampen havde snuppet et straffespark men det kunne ikke ses på Brøndbyspillerne. Brøndbys fire første forsøg fra pletten blev alle sendt i nettet med usvigelig sikkerhed og da OB brændte to gange, var kvartfinale pladsen hjemme til stor tilfredshed for cheftræner Michael Laudrup:

- Det var en meget vigtig sejr, både sportsligt og for moralen. Men det havde også været for ondt hvis vi havde tabt efter den indsats spillerne præsterede. Da vi brænder straffesparket i den ordinære kamp og OB derefter går op og scorer i den anden ende, dukker der nogle billeder op som til forveksling ligner noget vi har set en del af på det sidste, vi er spilstyrende i en stor del af kampen og tilspiller os chancerne men mangler held og koldblodighed.