Tre point

17.03.2002 00:00

Det lykkedes Brøndby at hive en 2-1 sejr hjem i søndagens opgør mod AB i Gladsaxe men helt som forventet blev det først efter en tæt og nervepirrende affære som AB havde stor ære af. Brøndby startede ellers kampen flot men da de første 10 minutters pres ikke gav resultat kom AB godt med i kampen. Især den uortodokse Abdul Sule gjorde livet surt for Brøndbys forsvar mens det kneb med at få kombinationerne til at flyde i den anden ende af banen. Først i slutningen af første halvleg fik Brøndby for alvor styr på tingene og efter et godt gennemspillet angreb via Niznik og Bagger sendte Peter Madsen bolden i nettet bag Jan Hoffmann i ABs mål. Det virkede som om at scoringen fik spillet til at løsne for Brøndby hvorefter angrebene rullede ned mod AB målet, men kun få minutter efter Madsens scoring fik AB tilkendt et straffespark efter et par hårde nærkampe i feltet. Om straffesparket var berettiget kunne ikke ses fra pressepladserne men Brøndbyspillerne protesterede ikke specielt voldsomt. Stokholm eksekverede straffesparket stensikkert ved at sende Mogens til den ene side og score i den anden.

Anden halvleg startede som den første med en udmærket start af de blå-gule hvor blandt andet Mattias Jonson noget uforståeligt fik annuleret et mål men igen blev et hårdt kæmpende AB hold lukket ind i kampen efter de første 5-10 minutters spil. Godt et kvarter inde i anden halvleg fik Brøndby dog en stor fordel da Diego Tur måtte gå i bad med sin anden advarsel men udvisningen udvirkede som man ofte ser, at hjemmeholdet solgte sig dyrere. Kort tid efter var Magnus Svensson tæt på at gøre Diego Tur selskab men dommeren takserede ikke hans hårde tackling af Michael Johansen, som dog også spillede på situationen, til Magnus' anden advarsel.

Efter at have været tæt på et par gange hvor en vågen Jan Hoffmann i AB målet agerede sweeper, kom forløsningen endelig i det 82. minut hvor indskiftede Thomas Lindrup tog en flot tur fra sin venstrekant ind mod midten, spillede bande medJunker og i helt fri position udplacerede AB keeperen med en behersket yderside. Scoringen bevirkede at resten af kampen blev en omgang indianerfodbold hvor AB kastede alt frem hvilket bevirkede at Brøndby fik flere overtalssituationer i den anden ende, men den sidste koldblodighed manglede. ABs Michael Johansen var tæt at straffe den manglende cementering af føringen men dommeren takserede tilsyneladende korrekt hans flotte fald i Brøndbyfeltet som film og gav ham en advarsel.

Kampen viste på trods af at være en underholdende affære kun i glimt det Brøndbyspil som man ved at spillerne kan, men med dagens tre point er presset lettet noget og troen på egne evner er tilbage. Der går den rigtige vej.