Lige ved og næsten

03.03.2002 00:00

Det der så umuligt ud ved halvtid var millimeter fra at lykkes. Bagud 0-3 efter en første halvleg hvor OB fik alt for let spil, kæmpede Brøndby sig i anden halvleg tilbage i kampen, fik udlignet og var millimeter fra at score hvad der sandsynligvis havde været sejrsmålet men i stedet afgjorde Tembo kampen til OBs fordel med sin scoring 2 minutter før tid.

OB fik en drømmestart på kampen da Torben Sangild allerede efter 5 minutters spil headede bolden i mål. Målet lod til at give OB blod på tanden og kun to minutter senere øgede Miti til 2-0 med et fladt skud forbi en sagesløs Mogens Krogh. Brøndby var synligt rystede og OB gjorde nærmest hvad der passede dem i lange perioder. Efter 38 minutters spil øgede OB til 3-0 som også var stillingen ved halvleg hvilket egentlig ikke virkede synderligt uretfærdigt. Kampen virkede afgjort.

Anden halvleg begyndte nogenlunde lige, Brøndby havde bolden mest mens OB virkede tilfredse med at forsvare føringen. Brøndby lagde efterhånden som halvlegen skred frem et godt pres på OB men de stribede holdt stand indtil Peter Degn kom på banen. Med en af sine første boldberøringer splittede han OB forsvaret totalt med en fremragende aflevering som Mattias Jonson omsatte efter fortjeneste med et brag af en scoring. Scoringen virkede som råt kød for de blå-gule som i de efterfølgende 15-20 minutter satte en offensiv af dimensioner ind. Angreb efter angreb bølgede ned mod Zaza i OBs mål og ti minutter efter Jonsons scoring fik Brøndby yderligere reduceret da Madsen sendte Niznik til baglinien i venstre side med en fiks hælaflevering hvorefter Niznik sendte bolden fladt ind foran mål hvor Mads Jørgensen scorede sikkert.

Nu var det OBs tur til at være rystede og da Peter Madsen fem minutter senere fik udlignet virkede det som om at der var en god chance for 3 point til vestegnen. Mattias Jonson burde have lukket kampen da han fik bolden serveret af Madsen men helt fri med Zaza formåede dødtrætte Jonson ikke at passere målmanden. I stedet gik det som det ofte går, OBs Tembo scorede i den anden ende, et flot mål uden chance for Krogh i målet. I slutfasen havde Brøndby adskillige chancer til at udligne endnu en gang men OB holdt stand og sikrede sig de tre point.