God start på foråret

28.03.2002 00:00

Brøndby IF besejrede skærtorsdag eftermiddag Amagerklubben AB 70 på hjemmebane med cifrene 4-2 efter en underholdende kamp som først blev afgjort i slutfasen.

Brøndby startede kampen flot og burde allerede i kampens første 20 minutter have bragt sig komfortabelt i spidsen på store tilbud til Peter Foldgast, Anders Rasmussen og Peter Degn men det blev en stakket frist for AB 70 for efter 30 minutters bragte venstrebacken Kenneth Larsen Brøndby foran på et hårdt skud med højrebenet på en chance som opstod lidt tilfældigt efter et godt, langvarigt Brøndbyangreb.

Søren Larsen burde have udbygget føringen da han efter 42. minutters spil vendte flot i feltet og fik frit skud i feltet men hans afslutning med højrebenet sejlede langt over mål. AB 70 kunne prise sig lykkelige med at gå til pausen kun bagud med et enkelt mål men de var dog på ingen måde nedspillede og havde da også deres chancer i første halvleg.

Brøndby fik en dårlig start på anden halvleg da bolden efter få minutters blev mistet 10 meter udenfor eget felt hvorefter en AB 70 spiller blev spillet helt blank med Kim Drejs som ikke kunne forhindre udligningen. Brøndbyspillerne blev dog ved med at producere kvalificerede afslutninger i den anden ende men skarpheden i afslutningerne stod ikke mål med det til tider fornemme opspil.

AB 70 spillede i det meste af anden halvleg klogt og disciplineret men alligevel kan man ikke ligefrem kalde det fortjent da de efter 60 minutters spil kom foran da et indlæg ikke blev headet ordentligt væk hvorefter en AB 70 spiller kunne kanonere bolden i mål fra kanten af feltet. Føringen holdt dog kun i ti minutter, for efter 70 minutters spil tog Peter Degn sagen i egne hænder og helflugtede fra kanten af feltet bolden forbi en paralyseret AB 70 keeper og i mål tæt op ad den enes stolpe.

I de efterfølgende minutter fik Peter Foldgast to gode chancer for at bringe Brøndby på sejrskurs, første gang da han blev spillet fri feltet efter flot opspil af Søren Larsen og Anders Rasmussen, anden gang da han løb en lang stikning op, men i begge tilfælde kom AB 70 målmanden flot ud af sit mål og afværgede.

Oumar Barro - som blev skiftet ind efter en times spil og spillede en flot kamp - viste hurtighed og skarphed da han få minutter efter Foldgasts chancer lavede en snurretop ud af AB 70 venstre back, kom til baglinien og afleverede ind foran mål hvor Søren Larsen drejede bolden forbi målmanden men desværre også lige forbi mål.

Før AB 70 nåede at få åndet lettet op, lå bolden dog alligevel i netmaskerne da Anders Rasmussen hamrede en ripost efter endnu et gennemspillet angreb i det tomme mål til en Brøndbyføring på 3-2 med 12 minutter tilbage af ordinær spilletid.

Kampens afslutning blev en ophedet affære hvor Peter foldgast fik marchordre i overtiden efter en episode i Brøndbyfeltet hvor Kim Drejs blev truffet af en støvle og blev sendt til tælling hvilket fik Foldgast til at koge over . Men med kun ti mand på banen i kampens sidste minutter lykkedes det alligevel Brøndby at lukke kampen da Barro erobrede bolden på AB 70s banehalvdel og med stort overblik spillede Anders Rasmussen helt fri i dybden hvorefter Anders koldt scorede mellem benene på målmanden.

72. Allan Olesen ud, Joachim Bjerg ind

Peter Degn spillede hele kampen som angrebslysten højre back og udlignede til 2-2