Tæt på medalje

31.05.2002 00:00

For øjnene af 382 tilskuere lykkedes det torsdag aften på hjemmebane Brøndby IFs damer at besejre OB med cifrene 3-1. Med sejren beholder Brøndby IF sit forspring til Fortuna Hjørring i tabellen og har desuden næsten allerede sikret sig mindst bronze i årets danmarksmesterskab idet OB på fjerdepladsen er 16 point efter Brøndby med seks kampe tilbage for fynboerne og fem kampe tilbage for Brøndby IF.

Første halvleg blev en fremragende opvisning i teknisk fodbold. Brøndbys damer kørte bolden rundt med millimeterpræcise førstegangsafleveringer i et tempo som OB slet ikke kunne være med i. Det gav allerede bonus i 10. spilleminut da Anja Thorsen fra sin højrekant søgte ind i banen og spillede Anna Jørgensen perfekt fri i dybden hvorefter den giftige forward hamrede bolden i kassen uden chance for OBs keeper.

Et kvarter senere øgede Janni Lund Johansen til 2-0 efter næsten samme opskrift. Cecilie Pedersen satte flot 3-4 modstandere af midt på banen og spillede derefter Janni Lund Johansen fri i dybden hvorefter hun rundede keeperen venstre om og trillede bolden i det tomme mål. Syv minutter før pausefløjtet blev det så 3-0 da Anna Jørgensen scorede sit andet mål på et lob over den fremstormende keeper.

Foran 3-0 og med klar overvægt i spil og chancer, satte Brøndby tempoet ned i anden halvleg. Det resulterede i at OB kom bedre med og knap et kvarter inde i anden halvleg fik de da også reduceret da et indlæg fra venstre fik lov til at passere hele vejen gennem målfeltet hvorefter den blev sparket ind ved bageste stolpe. Tættere på kom fynboerne dog aldrig selvom Brøndby slet ikke viste de samme takter som i første halvleg og gav OB for let spil midt på banen.

Næste kamp for Brøndby er den svære udebanekamp på søndag mod medbejlerne til titlen, Fortuna Hjørring.