Optimistisk generalforsamling

21.05.2002 00:00

Brøndby IF afholdt tirsdag eftermiddag generalforsamling i Vilfort Lounge med deltagelse af godt 270 aktionærer.

Generalforsamlingen indledtes med formand Ole Borchs beretning. Ole Borch lagde ud med at rette en varm tak til spillertrup og stab som formåede at få mesterskabet hjem til Brøndby og pointerede i samme anledning at forårssæsonen bestemt ikke havde været så ringe som medierne havde givet udtryk for.

Ole Borch havde derefter anerkendende ord til Martin Smith der som bekendt for nylig måtte opgive kampen mod sin skade og derfor stopper karrieren. Efter formandens mening ville Martin Smith efter al sandsynlighed have været i Japan/Korea med landsholdet på nuværende tidspunkt havde det ikke været for skaden.

Økonomisk kom Brøndby IF ud af regnskabsåret 2001 med et underskud men at det trods alt ser fornuftigt ud anskueliggjorde formanden ved en gennemgang af udviklingen i nogle af Brøndby IFs nøgleområder. Således har tilskuertallet for den nyligt afsluttede sæson sprængt alle rekorder hvilket har resulteret i at Brøndby IF har haft flere end 15.000 tilskuere til hjemmekampene i gennemsnit mens også sponsorindtægterne stiger og forventes at nå op på 40 millioner i indeværende regnskabsår.

Også på arrangementsområdet er der fremgang at spore. Der er en rivende udvikling i benyttelsen af Brøndby Stadions konference-, møde- og arrangementsfaciliteter og derudover arrangerer Brøndby IF den 24. august koncert med Joe Cocker på Brøndby Stadion.

Merchandiseområdet har på europæisk plan været nede i en bølgedal men for Brøndby IF gælder det at også dette område er i vækst.

Hovedområdet for en fodboldklub er naturligvis fodbold. I den forbindelse var formand Ole Borch lykkelig for at Michael Laudrup har valgt at acceptere tilbuddet om at være cheftræner i sin gamle klub hvilket længe har været en drøm for bestyrelsen. Der forventes dog en indkøringsfase før Michael Laudrup for alvor får sat sit præg på Brøndby IFs spil.

Med hensyn til manglende spillersalg i perioden kunne formanden oplyse at dette har været en bevidst satsning for at få mesterskabet hjem til Brøndby IF.

Brøndby IF har for første gang fået udarbejdet et såkaldt samfundsregnskab som viser klubbens værdi for samfundet hvilket i regnskabsåret 2001 gav et flot resultat på 33,2 millioner kroner. Formanden benyttede lejligheden til at relatere dette samfundsregnskab til debatten omkring brugerbetaling i forbindelse med politikorpsets involvering omkring fodboldkampe.

Slutteligt takkede formand Ole Borch frivillige og ansatte for det store arbejde som var og er en stor grund til klubbens flotte resultater på og udenfor banen.

Per Bjerregaard gennemgik derefter regnskabet som viste et underskud på 16, 4 millioner hvorefter beretning og årsregnskab blev enstemmigt godkendt af de forsamlede aktionærer.

Forslag fra bestyrelsen om at forlænge bestyrelsens bemyndigelse til at forhøje selskabets aktiekapital og erhverve op til 10% af egne aktier blev enstemmigt vedtaget.

Bestyrelsen for Brøndby IF A/S blev genvalgt og derudover var der nyvalg til Torben Røsler fra Røsler Distribution som for nylig offentliggjorde sit ejerskab af mere end 5% af Brøndby IF A/S aktier. Også revisorerne blev genvalgt enstemmigt.

Generalforsamlingen blev under punktet eventuelt afsluttet med hilsner fra såvel tidligere som ny cheftræner. Tidligere cheftræner Åge Hareide beklagede at han ikke kunne være til stede men understregede at han var lykkelig for at det lykkedes Brøndby IF at hive titlen i land, en titel som nordmanden har en stor andel i. Der var ligeledes en hilsen fra den nye cheftræner Michael Laudrup som glæder sig meget til at tage fat på sit nye arbejde som cheftræner for Brøndby IF.