Michael Laudrup ny cheftræner i Brøndby IF

20.05.2002 00:00

Pressemeddelelse:

Brøndby IF har indgået en 2-årig cheftræner kontrakt med Michael Laudrup, der tiltræder hos de danske mestre den 1. juli 2002.

Michael Laudrup, der dermed får sin debut som cheftræner, har følgende kommentarer til sit nye job: 'Det er naturligt for mig at starte min trænerkarriere i min barndomsklub, Brøndby IF.

Det har været vigtigt for mig i valg af klub, at klubbens fodboldfilosofi passer med min egen. I Brøndby skal vi selvfølgelig først og fremmest vinde, men det skal være ved at spille fremadrettet underholdende fodbold, og vi skal forsøge at være meget i boldbesiddelse.

Selvom det snart er 20 år siden jeg spillede i Brøndby, føler jeg stadig, at jeg kender klubben ret godt. Mange af dem der var i klubben, da jeg rejste til Italien i 1983, er der stadig.

Det bliver sjovt og spændende at komme tilbage som træner.'

Brøndby's kommende cheftræner fortsætter: 'Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg helst ville have tiltrådt i Brøndby pr 1. januar 2003, det havde givet bedre tid til forberedelse, men med Åge Hareides pludselige stop synes jeg, at det mest naturlige er, at jeg starter allerede nu til sommer.

Jeg glæder mig meget til at komme i gang med et spændende job, men i de kommende uger vil jeg koncentrere mig 100% om mit nuværende job med Danmarks landshold, og først når VM er slut, går jeg i gang med forberedelserne til mit nye job i Brøndby. Det er ikke optimalt, men klubben og jeg er enige om, at de problemer det giver, dem løser vi hen ad vejen.'

Per Bjerregaard: 'Det er helt fantastisk for os, at kunne meddele, at Michael Laudrup bliver vores ny cheftræner. En mand, der som spiller var blandt verdens bedste og har været i verdens største fodboldklubber bliver et scoop for vores spillerstab, for hele klubben og til stor glæde for vore fans.

Vi er meget glade for, at Michael allerede starter til sommer i stedet for, som vi havde planlagt, til nytår. Det hele bliver godt nok lidt mere hektisk. Det er f.eks. ikke helt sikkert, at vi kan nå at få spillerstaben helt på plads. Vi ved endnu ikke om eksempelvis Peter Madsen fortsat er med i efteråret. Derfor må vi også være realistiske og neddæmpe vore egne forventninger en lille smule.

Med Michael som træner er målsætningen selvfølgelig, at vi i Brøndby IF går efter at genvinde guldmedaljerne i den hjemlige turnering, men da forberedelserne til den nye sæson bliver lidt hurtige og hektiske, så vil vi dæmpe vore internationale forventninger.

Det tager tid for en ny træner at lære sit spillermateriale at kende og få tilpasset truppen. Vores spillestil vil måske også blive lavet lidt om. Det tager også tid, men tro nu ikke, at vi ikke vil gøre vort bedste også internationalt. Vi vil selvfølgelig forsøge at nå med i Champions League, men vi må erkende, at vi nok først er helt klar internationalt til den næste sæson.'