Livsvigtigt point

12.05.2002 02:00

Da Brøndby IFs spillere løb på banen til udekampen mod FCK var det med bevidstheden om at alt andet end et nederlag ville give de blå-gule en kæmpe matchbold om mesterskabet men da Zivkovic i første halvlegs slutfase gav FCK føringen, blev det pludselig en kamp mod uret. Først i kampens døende minutter lykkedes det Mads Jørgensen at få udlignet og dermed sikret Brøndby muligheden for at afgøre årets mesterskab på egen bane på torsdag mod Lyngby.

FCK var tæt på at chokstarte efter fem minutters spil da et frisparksindlæg fra venstre pludselig dumpede ned for næsen af en helt fri Bora Zivkovic som ikke fik ordentlig ram på bolden hvorefter Mogens Krogh let klarede. Minuttet efter var det Brøndbys tur til at være tæt på da Madsen slap fri i feltet og blev nedlagt men dommer Kim Miltons fløjte var tavs.

Kampen bølgede frem og tilbage. Det lå i luften at første scoring ville blive vital så der blev kæmpet om hver eneste bold overalt på banen. Zuma kunne have givet FCK føringen da han fik serveret bolden på straffesparkspletten af Peter Christiansen som kom godt til baglinien men Zumas afslutning strøg tæt forbi mål. Få minutter senere appellerede Peter Madsen igen for straffe da han blev forhindret komme først til et præcist indlæg fra Thomas Lindrup men igen var Miltons fløjte tavs.

Små ti minutter før pausen skete det der ikke måtte ske. Peter Christiansen kom til baglinien på et overlap og sendte en præcis aflevering ind foran mål hvor Bora Zivkovic gled bolden sikkert i mål. Mattias Jonson var dog tæt på en hurtig udligning da han minuttet efter fik trykket af fra kanten af feltet, men Kihlstedt klarede flot og 1-0 holdt til pausen.

At komme tilbage efter at være bagud mod FCK i Parken er aldrig let, FCK havde kampen hvor de ville have den og kunne spille sikkert bagude og vente på Brøndbys satsning som skulle komme og derefter spille kontra. Og sådan blev det, Brøndby satsede mere og mere hvilket gav FCK adskillige farlige opløb og godt midtvejs i halvlegen var et sådant tæt på at give bonus da Todi Jónsson kom alene med Mogens Krogh der tilsyneladende hægtede FCK-spilleren men Milton undlod endnu en gang at fløjte.

Efterhånden som kampen nærmede sig sin afslutning kastede Brøndby flere og flere folk frem og spillede med stor risiko i forsvaret. Presset var tæt på at give bonus i flere tilfælde men marginalerne var ikke med specielt Peter Madsen som havde et par giftige forsøg som sneg sig lige forbi mål. I den anden ende kunne FCK med lidt mere koldblodighed have lukket kampen men FCK-spillerne forvaltede ikke mulighederne efter fortjeneste.

Da det så sortest ud for Brøndby tog Mads Jørgensen affære. En løs bold havnede for fødderne af Jørgensen lige udenfor feltet hvorefter han hamrede bolden i mål ved fjerneste stolpe uden chance for FCKs indskiftede reservekeeper. Pludselig var det FCK der havde travlt og kastede alt frem hvilket Brøndby var tæt på at udnytte da Thomas Kahlenberg modtog en dyb stikning i feltet og derefter forsøgte at lægge bolden ind midt for mål hvor Madsen var helt blank men en forsvarer kom imellem. Kort før sidste fløjt fik FCK dog en sidste chance for udligning da dommer Milton fløjtede for frispark lige udenfor Brøndbyfeltet men Lønstrup sendte frisparket over mål.

Det var en kolossal lettelse da dommer Milton omsider fløjtede kampen af.Fantastisk flot indsats af Brøndbyspillerne som aldrig gav op selv da det så sortest ud. Brøndby har nu alle muligheder for at afgøre til egen fordel på torsdag mod amatørerne fra Lyngby.