Ét point i Viborg

01.05.2002 00:00

I den tidlige aftenkamp på Viborg Stadion delte Viborg og Brøndby salomonisk pointene mellem sig efter en underholdende dyst hvor begge hold gik på banen for at vinde og havde chancer til at afgøre kampen.

Tom Køhlert havde i Magnus Svenssons fravær valgt at benytte en anden midtbanespiller, Kim Daugaard, på venstre backpladsen og tilbagevendte Krister Nordin overtog derfor Daugaards plads på midtbanen.

Viborg fik den bedste åbning på kampen og allerede efter 6 minutters spil var Søren Frederiksen tæt på at bringe de grønne fra Viborg foran da han blev spillet i dybden og resolut hamrede bolden mod mål men stolpen klarede for Brøndby.

Efterhånden som halvlegen skred frem fik Brøndby bedre og bedre fat og arbejdede sig til en del gode tilbud, blandt andet måtte Onyszko klare til hjørne på et godt hovedstød af Peter Madsen efter indlæg fra en veloplagt Thomas Lindrup. 4 minutter senere var Lindrup endnu en gang i oplæggerens rolle da han fra sin venstrekant søgte mod midten hvorefter han smart stak bolden ind i feltet til en fri Mattias Jonson som fra en spids vinkel tvang Onyszko til en klasseredning.

At Thomas Lindrup kan andet end at lægge sukkerbolde til holdkammeraterne beviste han efter 29 minutter da Peter Madsen lagde bolden til rette for ham hvorefter Lindrup smukt placerede den udenfor Onyszkos rækkevidde og i mål tæt op ad den ene stolpe. Det så rigtig fornuftigt ud men få minutter senere hældte Søren Frederiksen sand i maskineriet da han flot firsttimede bolden helt op i krogen efter et indlæg fra højrekanten og dermed udlignede til 1-1.

Trods gode Brøndbytilbud, primært på skud fra kanten af feltet fra Mattias Jonson, Ruben Bagger og Lindrup, holdt stillingen 1-1 til pausen.

Brøndby startede anden halvleg som første blev sluttet med fart i opspillet og højt pres. Peter Madsen var tæt på at bringe Brøndby i front efter fem minutters spil af halvlegen da Lindrup sendte Auri Skarbalius til baglinien i venstre side hvorefter Auri lagde en god bold til bageste stolpe hvor Peter Madsen ikke kom helt op til indlægget og derfor fik headet over sammenføjningen.

I de følgende 10 minutter havde Thomas Lindrup et par fornuftige tilbud men efterhånden fik de hårdtarbejdende Viborgspillere kæmpet sig ind i kampen. I Brøndbys ende af banen var hyperfarlige Søren Frederiksen en konstant trussel og var i flere tilfælde tæt på at bringe Viborg i front. Største chance faldt knap et kvarter før fuld tid da han kom først til et giftigt indlæg men hårdt presset af Allan Ravn afsluttede han lige over Mogens Kroghs mål.

I kampens slutfase kom dramatikken for alvor i højsædet. To minutter før tid lavede Ruben Bagger tunnel på en forsvarsspiller og prøvede at komme forbi men blev nedlagt med et veritabelt brydegreb men helt uforståeligt var dommerens fløjte tavs.

I overtiden gav en fejltagelse i Brøndbyforsvaret Sasho Petrovski frit løb mod mål men Mogens Krogh kom langt ud af sit felt og fik sparket bolden op i armhulen hvilket fik Viborgspillerne til at appellere for rødt kort men igen var dommernes fløjte tavs.

Umiddelbart efter fløjtede dommeren kampen og med slutstillingen 1-1 fik Brøndby trods alt et vigtigt point med hjem selvom det ikke havde været uretfærdigt med alle tre.