Drømmestart gav tre point

05.05.2002 00:00

På forhånd var dagens kamp mod formstærke OB regnet for en lige affære hvor dagsformen kunne blive afgørende, men allerede efter 21 minutters spil af første halvleg havde Brøndby i realiteten lukket kampen med knivskapt, sprudlende angrebsspil.

Cheftræner Tom Køhlert havde i Allan Ravns og Magnus Svenssons fravær valgt at sætte Krister Nordin ned i midterforsvaret og flytte Auri Skarbalius på venstrebackpladsen med Dan Anton Johansen som højre back.

Brøndby satte fuld damp under kedlerne fra første fløjt og det gav resultat allerede efter 12 minutters spil da Mads Jørgensen fra højre side lagde en perfekt aflevering til bageste stolpe hvor Peter Madsen i fri position kastede sig frem og nærmest puffede bolden i mål med låret. Kun to minutter senere slap Bagger fri i højre side og kanonerede bolden på fjerneste stolpe hvorefter bolden sprang ud til Thomas Lindrup som køligt placerede den i mål.

Drømmestart af Brøndby men det skulle blive bedre endnu. Efter 21 minutters spil sendte Lindrup med en kælen yderside Madsen helt alene mod mål og Madsen svigtede ikke men kanonerede bolden i nettet via den fjerneste stolpe.

OB spillede pænt ude på banen men lige så snart de nærmede sig feltet blev de bremset af et yderst koncentreret Brøndbyforsvar. Symptomatisk for OBs spil i dag var deres største chance i første halvleg et frispark fra 18-19 meters afstand som Dennis Siim flot skruede på sammenføjningen.

Brøndby fortsatte stormløbet mod OBs mål halvlegen ud og det gav pote kort før pausen. Cheftræner Tom Køhlerts tillid har i den grad fået givet talentfulde Thomas Lindrup troen på egne evner tilbage og Lindrup betalte tilbage på smukkeste vis da han i første halvlegs sidste minut blev sendt afsted mod feltet og i samme øjeblik som chancen virkede til at være løbet ud i sandet, lobbede bolden over Karim Zazas hænder og i mål til en pauseføring på 4-0 til Brøndby.

Da spillerne løb på banen til anden halvleg var det uden Auri Skarbalius. Auri havde fået en forstrækning allerede efter 20 minutters spil men besluttede at bide smerten i sig og spille videre. Foran 4-0 var der dog ingen grund til at tage chancer og unge Allan Olesen kom på banen i hans sted fra anden halvlegs start.

Udgangspunktet for anden halvleg var en smule anderledes end fra første. På grund af overhængende karantænefare for adskillige af spillerne og foran 4-0 var der ingen grund til at forcere og blive udsat for dumme advarsler som ville koste deltagelse i næste uges 'finale' i Parken. I stedet blev der spillet afventende og slået kontra når OB blottede sig i sin satsning.

Men den helt vilde satsning kom dog aldrig. Fynboerne virkede naturligt nok desillusionerede fra anden halvlegs start og Brøndby fik relativt let spil. Men 20 minutter før fuld tid fik OB dog pyntet på resultatet da Miti sled sig fri i feltet og hamrede bolden forbi Mogens Krogh og i mål. Tvivl om hvor de tre point skulle havne var der aldrig, Brøndby kontrollerede kampen fuldstændigt og Peter Madsen burde have øget føringen da han blev spillet helt blank med Zaza men hans afslutning var lige på keeperen.

Med dagens sejr og status quo topholdene i mellem er der for alvor lagt op til et brag i Parken næste uge og med den selvtillid Brøndby spiller med for tiden har vi noget at glæde os til.